Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2890 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2015 - 19:18

IŞİD kütüphane yaktı!

Büyüt
Küçült
IŞİD kütüphane

Terör örgütü IŞİDin, Iraktaki Musul Halk Kütüphanesini yaktı.

Musul toplumunun önde gelen üyelerinin örgüt yanlılarını binaya zarar verdikleri sırada durdurmaya çalıştıkları; ancak başarılı olamadıkları ifade edildi. Kütüphane yöneticisi Ghanim El- Taan militanların saldırıyı, el yapımı bomba kullanarak gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Militanların kütüphaneyi yakması sonucu harap olan eserler arasında, 20. yüzyılın başlarında yayınlanan Irak gazeteleri ile Osmanlı İmparatorluğundan kalma haritaların ve kitapların yanı sıra Musulun kurulmasında desteği bulunan yaklaşık 100 ailenin sağladığı kitap koleksiyonlarının da bulunduğu ifade edildi.

IŞİDin diğer halk kütüphanelerinde de bulunan koleksiyonlara zarar vermeye Aralık ayında başladıkları ve zarar verdikleri kütüphaneler arasında Müslümanlara ait bir kütüphane, 265 yıllık bir Latin Kilisesi, Dominikan tarikatına ait bir manastır ve M.Ö. 5000e dayanan eserlerin bulunduğu Musul Müze Kütüphanesinin de yer aldığı belirtildi.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024