Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2026 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2018 - 17:25

İran:İsraile Er yada Geç Cevaba verilecektir.

Büyüt
Küçült
İran:İsraile Er yada Geç Cevaba
İran Dışişleri Bakanlığı dan İsrailin Suriyeye son saldırısına ilişkin açıklama geldi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Er yada geç İsrail T-4 askeri üssüne saldırısından dolayı gerekli cevabı alacaktır dedi.

Tasnim Haber Ajansı ın aktardığına göre bugün açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İsrailin 9 Nisanda Suriye in Humus kentinde bulunan Tayfur hava üssüne yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kasımi açıklamasında  “Er yada geç İsrail T-4 askeri üssüne saldırısından dolayı gerekli cevabı alacaktır dedi.

7 DEVRİM MUHAFIZI ÖLDÜ

Öte yandan bu saldırıda 7 Devrim Muhafızı askerinin öldüğü duyurulmuştu.

NE OLMUŞTU?

Suriye in Humus şehrindeki Tayfur hava üssüne dün saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı kimin yaptığı ilk etapta anlaşılamamış fakat kısa süre sonra Rusya Savunma Bakanlığı dan açıklama gelmişti.

Bakanlık açıklamasında, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini belirterek Suriye in merkezinde yer alan T-4 ismiyle de anılan Tayfur askeri havaalanını iki İsrail savaş uçağı vurdu. Lübnan hava sahasından 8 füze atıldı, 5i önlendi dedi.

Bunun öncesinde Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyon kanalı, füzelerin Akdenizden atıldığını ve Lübnan üzerinden geçerek Suriyeye düştüğünü belirtmişti.

SALDIRI SONRASI YAŞANAN POLEMİKLER

Hizbullahın yayın organı El Mayadinin haberine göre Hamaneyin Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti Saldırı yanıtsız kalmayacak demişti. Bunun üzerine İsrail Başbakanlığı dan yapılan açıklamada 1939-1945 yıllarında hayatını kaybeden Yahudilerden söz eden Netanyahu, İsrailin siyasetini üç cümleyle özetleyeyim: Saldırıya karşı hücum, savunma ve caydırma için saldırı ile İsraili yok etme tehdidinde bulunan herkese saldırı ifadesini kullanmıştı. Netanyahu, İranın hem İsraili hem de tüm dünyayı tehdit ettiğini öne sürerek, İran yöneticilerine bir mesajım var: İsrailin kararlığını test etmeyin değerlendirmesinde bulunmuştu. Ayrıca Jerusalem Post gazetesi, isimleri açıklanmayan İsrailli askeri yetkililerin, İran, Suriye topraklarını kullanarak İsraile saldırırsa bunun bedelini Esed rejimi öder şeklinde konuştuğunu yazmıştı.

İSRAİLİN ÖNCEKİ SALDIRISI

İsrail ordusu geçtiğimiz Şubat ayında üsse yönelik bir saldırı gerçekleştirmişti. Dünkü saldırıda Rus haber ajansı Sputnik, ulaştığını belirttiği İsrail ordu yetkililerinin konuyla ilgili bilgi vermeyi reddettiğini belirtmişti.

İSRAİLİN SURİYE POLİTİKASI

İsrail, Suriyede savaşın başından beri asla kabul etme ama red de etme çerçevesinde hareket ediyor. Bu sebeple ülkenin adı geçtiği herhangi bir saldırı ya da olay ne kabul ediliyor ne de reddediliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024