Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2141 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Temmuz 2015 - 12:17

İrandan DEAŞa sert uyarı

Büyüt
Küçült
İrandan DEAŞa sert
Dünya Haberleri › İrandan DEAŞa sert uyarı haberi

Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, terör örgütü DEAŞı Irakta Şiiler için kutsal sayılar mekanlara yaklaşmaması konusunda uyardığını ifade etti.

DHA İran lideri Ayetullah Ali Hamaneyin yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Elburz eyaletinde katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada Tahran yönetiminin DEAŞı Irak aki kutsal türbeler konusunda uyardığını söyledi.   Safevi, DEAŞ militanları Irak a kutsal mekanlara gelmek isteyince İran tarafından uyarıldı. Örgüte, bu türbelere yaklaşırsa doğrudan savaşa gireceğimiz mesajını ilettik. DEAŞ, İran güçlerine karşı koyamayacağını biliyor diye konuştu.   Irak a Şiiler için kutsal sayılan türbeler, Kerbela, Necef, Kâzimiyye ve Samarra kentlerinde bulunuyor.   Bazıları İranın neden Suriye ve Irakı desteklediğini soruyor diyen Tümgeneral Safevi, Eğer DEAŞ canileri ile sınırlarımız ötesinde savaşmazsa bu teröristlerle sınırlarımız yakında savaşmak zorunda kalırız ifadesini kullandı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024