Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2156 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2018 - 11:43

İran dini lideri Hamaneyden ilk tepki

Büyüt
Küçült
İran dini lideri Hamaneyden ilk
ABD, Fransa ve İngiltere in Suriye rejimini vurmasına İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tepki gösterdi. Hamaney, ABD, Fransa ve İngiltere in bu saldırıdan bir kazançları olmayacağını söyledi.

Lübnandaki Hizbullahın Al Manar televizyonu, İran dini lideri Ali Hamaneyin Suriyeye saldırıya tepki gösterdiğini belirtti.

İran dini lideri Hamaney, ABD ve müttefikleri Suriyede işledikleri suçlardan birşey kazanamayacaklar. Suriye saldırı suçtur. ABD Başkanı, İngiltere Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı suçludur dedi.

İRAN DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa ın, Suriye in Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kimyasal saldırıya tepki olarak başkent Şama yönelik düzenledikleri saldırıyı sert bir şekilde eleştirdi. Bakanlık, saldırının bölgede ciddi sonuçlar doğuracağını belirtti.

DEVRİM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları Komutanının Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani yaptığı açıklamada ABDliler gerçekleştirdikleri saldırının doğurduğu sonuçlara katlanacak dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutanının Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani, ABD ve müttefiklerinin Suriye saldırısı hakkında Söz konusu saldırı ile süreç değişmeyecek ancak durum daha karışık bir hale gelecektir ve bu karışık durum kesinlikle ABD in zararına olacak. ABDliler Suriyeye gerçekleştirdikleri saldırının bundan sonra bölgede doğuracağı sonuçlarının sorumlusu, bu sonuçlar şüphesiz ABD in çıkarları doğrultusunda olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Cevani açıklamalarının devamında Böylesi kararlar ile kesinlikle direniş cephesi gücünü kaybetmeyecek, tam tersi güçlenecek. Böylece direniş cephesi bu tür müdahaleci eylemlere karşı mücadele etme olanağı artacaktır. ABDliler gerçekleştirdikleri saldırının doğuracağı sonuçları beklesin dedi





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024