Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2212 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2015 - 16:20

İngiltere Gazze saldırılarından sonra İsraile silah sattı

Büyüt
Küçült
İngiltere Gazze saldırılarından sonra İsraile silah

İngilterenin tirajı yüksek gazetesi Independent, ngilterenin Gazze saldırılarının hemen ardından İsrail ile 4 milyon sterlinlik silah ihracatı yaptığını iddia etti

AA

İngiliz hükümetinin, İsrailin geçen yıl Gazzeye düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği operasyonun hemen ardından bu ülkeyle silah ihracatı yaptığı ortaya çıktı.

Independent gazetesinin haberine göre, İngiltere Gazze saldırılarının hemen ardından İsraile 4 milyon sterlinlik askeri mühimmat sattı. Bu mühimmatın arasında insansız hava uçakları ile denizaltı parçaları ve füzelerin bulunduğu bildirildi. Gazete haberinde, İngiliz hükümeti Filistinlilere karşı kullanılma ihtimalini gözardı ederek, İsrail ile silah ihracatına devam etti ifadesine yer verdi.

Haberi Londra Üniversitesi de araştırmacı olan David Wearingin yayımladığı rapora dayandıran gazete, geçen yıl Ağustos ve Aralık ayları arasında İngiltere ile İsrail arasında yaklaşık 4 milyon sterlinlik askeri mühimmat ihracatı yapıldığını kaydetti. Haberde, İngiltere in İsrail ile silah ihracatı anlaşmalarını sürdürerek, Gazze saldırıları konusundaki umursamaz duruşunu da ortaya koyduğu yorumunda bulundu.

İngiliz hükümetindeki bazı bakanlar, geçen yıl Gazze saldırıları sırasında İngiltere in İsraile sattığı silahların kullanılma ihtimaline dikkat çekmiş ve ihracat anlaşmalarının gözden geçirilmesi çağrısında bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024