Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1953 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2018 - 08:52

İngiltere yeni bir milli güvenlik stratejisi yayımlandı.

Büyüt
Küçült
İngiltere  yeni bir milli güvenlik stratejisi
İngiltere tarafından Füzyon Doktrini olarak adlandırılan yeni bir milli güvenlik stratejisi yayımlandı.

İngiltere Füzyon Doktrini olarak adlandırdığı yeni milli güvenlik stratejisini yayımladı.

İngiltere, milli güvenlik stratejisini, tehditlere karşı bütün hükümet unsurlarını koordineli olarak harekete geçirmeyi öngören bir anlayışla güncelledi. Füzyon Doktrini olarak adlandırılan yeni yaklaşım dün yayımlanan Milli Güvenlik Yeteneği Raporu da yer aldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, raporun ön sözünde, geride kalan yıl içinde İngilterede meydana gelen terör saldırılarını ve Salisburyde çifte ajan Sergey Skripalin zehirlenmesi olayını hatırlatarak, Bütün bu olaylar, milli güvenliğimizin sadece polise ve güvenlik güçlerine bağlı olmadığını, aynı zamanda karşılaştığımız tehditlere karşı bütün yeteneklerimizi en etkin şekilde ve koordineli olarak seferber etmemize de bağlı olduğunu gösterdi. ifadesini kullandı.

May, bu amaca yönelik olarak milli güvenlik yaklaşımının gözden geçirildiğini belirtti.

Yeni yaklaşımın detaylarına değinen Başbakan May, Yeni Füzyon Doktrini e dayalı olarak ekonomik kaldıraçlardan, son teknoloji ürünü askeri kaynaklarımıza ve dünya sahnesindeki diplomatik ve kültürel etkimize kadar bütün yeteneklerimizi milli güvenliğimizin savunmasında kullanacağız. Bütün hükümet unsurlarımız ve kuruluşlarımızın burada bir rolü var. açıklamasını yaptı.

İngiltere in çıkarları ve değerlerini koruma gayreti sürdükçe, bunların altını oymak isteyenlerin de faaliyetlerine ve saldırılarına devam edeceğini vurgulayan May, Bu kişilerin hiç şüphesi olmasın ki elimizin altındaki her yeteneği onları mağlup etmek için kullanacağız. değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi milli güvenliğin bir parçası oldu

Raporda yer verilen Füzyon Doktrini e göre, İngiltere Milli Güvenlik Kurulunca belirlenecek savunma önceliklerinin her biri için bir sorumlu atanacak. Öncelik alanlarının sorumluları, kendi alanlarındaki stratejilerin hayata geçirilmesi ve sonuçlarının rapor edilmesinden yükümlü olacak.

Yeni yaklaşımla İngiltere ilk kez ekonomik hedef ve yetenekleri milli güvenlik siyaseti ile resmi düzeyde ilişkilendirmiş oldu.

Raporda İngiltere in, terör eylemi planlarının henüz erken aşamalarındayken engellenmesine yönelik yeni bir terörle mücadele stratejisi yayımlayacağı bilgisine de yer verildi.

Füzyon Doktrini in örgütlü suçlarla mücadeleyi de kapsayacağı belirtilen raporda, bu amaca yönelik olarak yeni bir istihbarat çerçevesi oluşturulacağı, toplum kesimleriyle iş birliğine gidileceği ve özel sektörle çalışacak bir Ulusal Ekonomik Suç Merkezi teşkil edileceği kaydedildi.

İletişimin de ön plana çıkarılacağı vurgusu

Rapora göre İngiltere, milli güvenlik yaklaşımının bütünleşik bir unsuru olarak iletişimi de ön plana çıkaracak. Bu amaçla kurulacak Milli Güvenlik İletişim Ekibi öncelikle düşmanların yanlış bilgi yayma faaliyetleriyle mücadele edecek.

Ülke, Milli Siber Güvenlik Stratejisi kapsamında da 1,9 milyar sterlinlik bir kaynağı bu türden tehditlerle mücadeleye ayıracak.

Yeni milli güvenlik yaklaşımının tanımlandığı raporda, İngiltere in bu çerçevede dünya çapındaki diplomatik temsilciliklerinin de güçlendirileceğine dikkat çekildi.

Son dönemdeki terör olayları

İngiltere, 2017 yılında başkent Londra ile Manchesterda düzenlenen 5 terör saldırısıyla sarsılmıştı. Toplam 36 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonucunda ülkede terör tehdit seviyesi iki kez en üst basamağa çıkarılmış, ordu da bir süreliğine iç güvenlikte devreye girmişti.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığı için ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra gerçekleşen bir casus takasıyla İngiltereye gelen Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart a Salisburyde bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

Olaydan sorumlu tuttuğu Rusya ın 23 diplomatını sınır dışı eden İngiltere, yürüttüğü diplomatik temaslarla çok sayıda ülkenin de Rus diplomatları sınır dışı etmesini sağlamıştı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024