Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2582 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2015 - 00:03

İngiliz polisi 3 kız öğrenciyi Türkiyede arıyor

Büyüt
Küçült
İngiliz polisi 3 kız öğrenciyi Türkiyede

İngiliz Emniyet Teşkilatı Scotland Yard, Türkiyedeki İngiliz polislerinin nasıl bir rol üstlendiğini açıklamıyor. Ancak Scotland Yard sözcüsü yaptığı son açıklamada Emniyet görevlilerimiz Türk yetkililerle yakın çalışma içerisinde. Türkiye soruşturmaya büyük destek veriyor dedi.

15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana, geçen hafta Salı akşamı Londranın Gatwick Havalimanından Türk Hava Yolları uçağıyla Türkiyeye uçmuş, aileleri ise kızların eve dönmeleri için çağrılarda bulunmuştu.



Üç kız da Londradaki Bethnal Green Academy lisesinde okuyordu.

İngiltere Emniyeti kız öğrencilerin ülkeyi terk etmesini önleyemediği için eleştirilerin de hedefi haline gelmiş durumda.

15 yaşındaki Shamima Begumün ülkeden ayrılmadan birkaç gün önce Twitter hesabı üzerinden 2013te bir IŞİD militanıyla evlenmek üzere Suriyeye giden Aqsa Mahmood adlı bir diğer İngiliz vatandaşı kıza mesajlar gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Aqsa Mahmoodun ailesinin avukatı, kızın Suriyeye gidişinden bu yana Twitter hesabının İngiliz yetkililerin takibinde olduğunu belirtti. Avukata göre, Shamima Begümün yolladığı mesajlar da bu takibe takılmış olabilir.


Aqsa Mahmood 2013te bir IŞİD militanıyla evlenmek için İngiltereden Suriyeye gitmişti.

Shamima Begümün kardeşi Renu Begüm ise kardeşinin Suriyeye gidiş amacının farklı olabileceğini umuyor ve kardeşinin daha önce Suriyeye gitmiş bir arkadaşını geri döndürmeye çalışıyor olabileceğini söylüyor.

Kardeşini ve beraber yola çıktığı iki arkadaşını genç ve savunmasız insanlar olarak tanımlayan Renu Begüm, Eğer birileri onları Suriyeye gitmeleri için ikna ettiyse, çok acımasız ve şeytani bir şey yapmışlar demektir dedi.

Aile kızlarının eve dönmesi çağrısını yineledi


Amira Abasenin babası Abase Hussen ise, Amiraya sadece eve dön demek istiyoruz. Seni özlüyoruz. Ağlamadan duramıyoruz. Lütfen tekrar düşün ve Suriyeye gitme dedi.

Kadiza Sultananın kız kardeşi Halima Khanomise Bizimle tekrar iletişime geçecek gücü lütfen kalbinde bul. Lütfen iyi olduğunu söyle. Senden sadece bunu istiyoruz diye konuştu.

BBC TÜRKÇE





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024