Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3486 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Temmuz 2018 - 15:10

İki Müslüman bilim adamı daha ölü bulundu!

Büyüt
Küçült
İki Müslüman bilim adamı daha ölü
Cezayirde yaşayan iki Filistinli bilim adamı yaşadıkları apartmanda ölü bulundu. Bilim adamlarının MOSSAD tarafından suikasta uğradığı belirtiyor. İsrail istihbaratı, geçtiğimiz Nisan ayında Filistinli elektrik mühendisi Fadi el-Batş’ı Malezyada katletmişti.

 

Filistinli bilim adamlarına yönelik suikastlara bir yenisi daha eklendi. Cezayirde yaşayan iki Filistinli bilim adamı yaşadıkları apartmanda ölü bulundu. Filistinli kaynaklar, bilim adamlarının suikast kurbanı olduğunu açıkladı.

Cezayirli kaynaklar ise, Süleyman el Ferra ve Muhammed el-Benna isimli iki Filistinlinin öldürülmesinin gaz zehirlenmesi sonucu olduğunu açıklamıştı.

SON GÜNLERDE YİNE SALDIRILAR ARTTIRILDI

Hamas ile bağlantılı olduğu bahanesiyle, geçtiğimiz yıllarda ve en son Nisan ayında bizzat MOSSAD Başkanı tarafından ölüm emri verilerek, Filistinli bilim insanlarının katledilmesi, bu ölümlerde de İsrailin parmağının olduğu sorusunu akıllara getirdi.

Zira son günlerde özellikle de Yahudi ulus devlet yasa tasarısının meclisten geçmesinin ardından İsrail, Haması öne sürerek Gazzeye ve Filistinlilere saldırılarını iyice arttırarak bölgedeki tansiyonu en üst noktaya çekmiş durumda.

NİSAN AYINDA DA FİLİSTİNLİ BİR BİLİM ADAMI KATLEDİLMİŞTİ

İsrail istihbaratı, geçtiğimiz Nisan ayında Malezyada yaşayan Filistinli bilim adamı Fadi el-Batşa suikast düzenletmişti.

Elektrik mühendisi olan Batşın katledilmesiyle ilgili Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, şüphelilerin ir istihbarat örgütüne bağlı Avrupalılar olduğunu belirtmişti.

NEW YORK TİMES: EMİR MOSSAD VERDİ

The New York Times gazetesi istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde Fadi el-Batşa yönelik suikast emrini bizzat Mossad Başkanı Yossi Cohenin verdiği belirtilmişti. Ortadoğu ülkelerine bağlı istihbarat kurumlarının da doğruladığı suikastin, Mossadın, Filistinde İslami direniş hareketi Hamasa yönelik şiddet politikasının en son halkası olduğu vurgulanmıştı.

MOSSAD BİLİM ADAMLARINI NEDEN HEDEF ALIYOR?

Mossadın Hamasa bağlı mühendis ve bilim adamlarını hedef alarak, yabancı ülkelerden know-how transferi yapmasını ve gelişmiş teknolojiye erişimini engellemeyi hedeflediği belirtiliyor.

Mossad, Aralık 2016da da Hamas üyesi Tunuslu mühendis Muhammed Zavariyi suikast düzenleyerek öldürmüştü. İsrailin karanlık istihbarat örgütü Mossad, 1970li, 1980li ve 1990lı yıllarda birçok Filistinli siyasetçiyi suikastle hedef alarak öldürmüştü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024