Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2261 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2018 - 14:38

İki Lider Suriye Konusunda Anlaştı

Büyüt
Küçült
İki Lider Suriye Konusunda
Finlandiya ın başkenti Helsinki’de pazartesi günü bir araya gelecek Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye mutabakatının detayları belli oldu. Plana göre, İran’ın Suriye’den çıkması karşılığında ABD de askerlerini çekecek.

 

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin pazartesi günü Finlandiya ın başkenti Helsinkide yapacağı ikili görüşmede, Suriye konusunda                  yapacağı Büyük anlaşma ın ayrıntıları basına sızdı. Washington Post gazetesinin haberine göre, anlaşmanın önceliği, Suriyede şiddete son verilmesi ve mültecilerin evlerine dönüşünü hızlandıracak siyasi süreci başlatmak olacak.

YPG, REJİME BAĞLANACAK

Trumpın Suriyenin kuzeydoğusundaki yaklaşık 2 bin 200 askerini çekeceğinin vurgulandığı anlaşmada, Putinin ise karşılığında Suriyenin Ürdün ve İsrail sınırlarındaki İran varlığını sınırlandıracağı ifade edildi. Haberde ayrıca, Pentagon destekli terör örgütü YPG/PKKnın da Esed rejimi ile birlikte çalışmaya teşvik edileceği kaydedildi.

MCGURK HEVESLİ

Öte yandan, gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer, anlaşmanın yapılması için Trumpın DEAŞla Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurkün bastırdığını söyledi. Pentagonun mutabakata itiraz ettiğini belirten yetkililer, Güvenlik Danışmanı John Boltonın Suriye-Ürdün sınırındaki Tanf üssünden vazgeçmesine karşı çıktığını aktardı.

İRAN ÇEKİLMEYE SICAK BAKMIYOR

İsrail ve ABDnin baskısıyla Şama askeri desteğini sonlandıracağı konuşulan İranın dini lideri Ayetullah Ali Hamaneyin dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, Biz Suriyeden gidersek, bizim ardımızdan Rusya gider ve buraya yeniden teröristler gelir diye konuştu. Rusyanın başkenti Moskovada Valday Tartışma Kulübünde konuşan Velayeti, Irak ya da Suriye hükümetlerinin istemesi halindeyse hemen çekiliriz. Fakat İsrailin baskısını kabul etmeyiz dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024