Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1916 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2018 - 12:19

Horst Seehofer, İslam ın Almanya’ya ait olmadığını savundu.

Büyüt
Küçült
Horst Seehofer, İslam ın  Almanya’ya ait olmadığını
Almanya İçişleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı Horst Seehofer, İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını savundu.

Seehofer, Bild gazetesine verdiği röportajda, Almanyanın Hristiyanlıkla şekillendiğini ifade etti.

Buna, pazar günlerinin tatil olması, Hristiyan dini günler ile Paskalya ve Noel gibi ritüellerin dahil olduğunu belirten Seehofer, “İslam, Almanyaya ait değildir.” dedi.

 

Seehofer, ancak ülkede yaşayan Müslümanların Almanyaya ait olduğunu kaydetti.

12 yıl önce başlatılan ve Müslüman dernek temsilcileriyle devlet yetkililerini bir araya getiren Almanya İslam Konferansının sürdürülmesini istediğini ifade eden Seehofer, “İslam Konferansı benim için önemli. Bizim, Müslüman derneklerle masaya oturmamız, diyaloğu aramamız ve gerektiğinde bunu genişletmemiz lazım. Benim mesajım şudur: Müslümanların bizim yanımızda veya karşımızda değil bizimle birlikte yaşaması lazım. Bunu başarmak için karşılıklı anlayışa ihtiyaç var. Bu da birbiriyle konuşmayla başarılabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya ın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2010 yılında İslamın Almanyaya ait olduğunu söylemiş, Almanya Başbakanı Angela Merkel de 2015 yılında buna katıldığını ifade etmişti.

Seehofere tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanyada camiler kundaklanıyor. Her gün Müslümanlara karşı en az 3 saldırı yapılıyor. Bunlara sesi çıkmayan İçişleri Bakanı Seehoferin görevdeki ilk aklına gelen atraksiyon İslam Almanyaya ait değil. Maksat Müslümanları dışlayarak Bavyera eyalet seçimlerine start vermek. ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu İslamın Almanya ın doğal bir parçası olduğunu anlamanın bir zaman meselesi olduğuna dikkati çekerek, Dışlama retoriğini uygulamak yerine, Almanyadaki Müslümanların güvenliği konusunda endişelenmeyi tercih etmek gerekir. Eskiden sinagoglar yakıldı, bugün camiler yanıyor. Almanya gerçekten sadece izlemeye devam mı edecek? değerlendirmesinde bulundu.

dunyabulteni





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024