Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3846 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2018 - 12:41

Hmaney:ABD DAEŞi Afganistana Taşıyor.

Büyüt
Küçült
Hmaney:ABD DAEŞi Afganistana
İran Lideri Ali Hamaney, ABD in terör örgütü DEAŞı Afganistana taşıdığını öne sürdü.

İran resmi haber ajansı IRNAya göre, başkent Tahranda konuşan Hamaney, Afganistanda son günlerde düzenlenen, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıların arkasında ABD in olduğunu iddia etti.

Suriye ve Irak a etkisiz hale gelen DEAŞın ABD tarafından Afganistana yönlendirildiğine işaret eden Hamaney, ABD, DEAŞı Afganistana taşıyarak bölgede kendi varlığına gerekçe oluşturmaya ve İsrailin güvenliğini sağlamaya çalışıyor. ifadelerini kullandı.

 

ABD in desteklediği terör örgütlerinin Şia ve Sünni ayrımı yapmaksızın insanları hedef aldığını dile getiren Hamaney, Washington yönetiminin bölge ülkelerini birbirine düşürerek İsraili unutturmaya çalıştığını kaydetti.

Afganistanda son bir ayda Taliban ve DEAŞ saldırılarında çoğunluğu sivil 282 kişi hayatını kaybetti, 500den fazla kişi yaralandı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024