Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2309 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 17:12

Hindistanda aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor

Büyüt
Küçült
Hindistanda aşırı sıcaklar can almaya devam
Dünya Haberleri › Hindistanda aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor haberi Sıcak nedeniyle ölenlerin sayısı bin 400ü geçti
AA

Hindistan'ın güneyinde etkili olan aşırı sıcak hava nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 400'ü aştı.

Hindistanlı yetkililer, sıcak hava dalgasından en çok etkilenen Andhra Pradeş ve Telangana eyaletlerinde hava sıcaklığının 47 dereceyi bulduğunu açıkladı. Yetkililer, iki eyalette aşırı sıcağın neden olduğu rahatsızlıklar nedeniyle bin 412 kişinin öldüğünü bildirdi. Ölenlerin büyük kısmını inşaat işçileri, yaşlılar ve evsizlerin oluşturduğu belirtildi.

Sıcak havanın etkilerini azaltmak için halka bol sıvı tüketilmesi, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça dışarı çıkılmaması, dışarı çıkılması durumunda ise başın örtülmesi tavsiye ediliyor.

Sıcağın olumsuz etkilerinden korunmak için halkın nehirlere akın ettiği Hindistan'da aşırı sıcakların asfaltı erittiği, tarım ürünlerine ciddi zarar verdiği aktarıldı. Ancak fakirliğin yaygın olduğu Hindistan'da inşaat işçileri, geçimlerini temin etmek için çalışmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Meteoroloji yetkilileri, aşırı sıcakların birkaç gün daha devam edeceğini duyurdu. Hava sıcaklığını gelecek haftadan itibaren düşmesi bekleniyor.

Hindistan'da her yıl mart ve haziran ayları arasında etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor. Ölüm oranı, en sıcak ve kurak ay olan mayısta artıyor. Hava sıcaklığı, haziran sonuna doğru başlayan muson yağmurlarıyla azalıyor.

Sıcak çarpması, ortam sıcaklığının yüksek seviyelere ulaşması ve uzun süre doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınması sonucu görülüyor. Vücut sıcaklığının çevresel etkenler nedeniyle 41 dereceyi aşması dokuların hasar görmesine, metabolik tepkilerin sekteye uğramasına yol açıyor. Sıcak çarpması, kişinin bilincini yitirmesine, tedavi edilmemesi durumunda da ölüme ya da kalıcı sorunlara neden olabiliyor.

Hindistan'da 2003 yılında etkili olan aşırı sıcak dalgasında bin 300'e yakın kişi hayatını kaybetmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024