Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2586 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Haziran 2018 - 10:34

Hamasın kınanma isteğine ret

Büyüt
Küçült
Hamasın  kınanma isteğine
ABD in Gazzedeki şiddet olaylarından sorumlu tuttuğu Hamasın kınanmasını istediği tasarı, gerekli olan 9 oyu alamadığı için kabul edilmedi.

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD in Gazzedeki şiddet olaylarından sorumlu tuttuğu Hamasın kınanmasını talep ettiği tasarıyı, gerekli olan 9 oya ulaşılamadığı için kabul etmedi.

ABD, Filistin halkı için koruma talep eden BMGK tasarısını veto ettikten sonra, Hamasın kınanmasını istediği karşı tasarısını oylamaya sundu.

Tasarıya ABD sadece kendisi destek verirken, Rusya, Kuveyt ve Bolivya tasarıya karşı çıktı, 11 ülke ise çekimser kaldı.

ABD in tasarısında, Gazzeden İsraile atılan ve sivil altyapıya zarar veren roket saldırılarının en güçlü şekilde kınanması isteniyordu.

Gazzede, Hamas, İslami Cihad Hareketi ve diğer militan grupların tüm şiddet eylemlerine ve provokasyonlara son vermesi talep edilen tasarıda, BM üyesi bütün ülkelerden roket saldırılarında kullanılacak materyal ve silah sağlanmasından kaçınmaları çağrısı yapılıyordu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024