Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3442 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2017 - 11:24

Hamas tan öfke cuması çağrısı

Büyüt
Küçült
Hamas tan öfke cuması
Hamas, Filistinlilere cuma gününü öfke cuması ilan ederek, Kudüse destek için toplanma çağrısında bulundu.

Hamasan yapılan açıklamada, Filistin halkını, tüm grupları ve güçleriyle ABD in Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıma ve Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma planını reddederek, cuma gününü İsraile karşı öfke günü ilan etmeye çağırıyoruz ifadesine yer verildi. Açıklamada, Kudüsün Filistin halkının kırmızı çizgisi olduğu vurgulandı. Direniş, ne olursa olsun ona el sürülmesine razı olmayacaktır ifadesinin de kullanıldığı açıklamada, Batı Şeriadaki intifadacı gençlerden, Kudüsü hedef alan ABD in planına mümkün olan yollar aracılığıyla yanıt vermesi istendi. Açıklamada, Filistinlilere cuma gününü öfke cuması ilan ederek, Kudüse destek için toplanması çağrısı yapıldı. Hamas ve Fetihin de aralarında olduğu Filistinli gruplar dün akşam yayımladıkları ortak açıklamada, Filistin halkına, ABD in planına tepki göstererek kent merkezleri, ABD Konsoloslukları ve büyükelçilikler önünde toplanmaları ve eylem yapmaları yönünde çağrısında bulunmuştu.

TRUMPIN TELEFON GÖRÜŞMELERİ

ABD Başkanı Donald Trumpın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile telefon görüşmesi yaparak, ABD in Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıma ve Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma planını dile getirdiği duyurulmuştu.

ABDNİN KABUL ETTİĞİ YASA

ABD Kongresi, 1995 yılında Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyan bir yasayı kabul etmiş ancak o tarihten bu yana görev yapan başkanların tamamı ülke çıkarlarını gerekçe göstererek büyükelçiliği Tel Avivde tutmuş, kentin statüsüyle ilgili yürütülen müzakerelere destek vermişti. ABD Başkanları 1995en bu yana, söz konusu yasadaki ilgili maddeyi kullanarak her 6 ayda bir büyükelçiliği Tel Avivden Kudüse taşıma kararını erteliyordu.

Seçim kampanyası sırasında ABD elçiliğini Kudüse taşıma sözü veren Trump da selefi Barack Obamadan görevi devraldıktan kısa bir süre sonra yasanın ilgili maddelerini askıya almış ve erteleme yetkisini kullanmıştı. Trump daha sonra haziran ayında ikinci kez elçiliğin taşınmasıyla ilgili yasanın yürürlüğe girmesini ertelemişti.

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Trumpın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek olan Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüse Taşınmasına İlişkin Yasayı daha fazla bekletmeyip Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıyacağı ve ِABD Büyükelçiliğinin Kudüse taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024