Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2896 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2018 - 11:01

HAMAS Mahmud Abbasın Başkanlığını Redetti.

Büyüt
Küçült
HAMAS Mahmud Abbasın Başkanlığını
Hamas, işgal altındaki Batı Şeria ın Ramallah kentinde düzenlenen ve Mahmud Abbas yeniden Filistin Devlet Başkanı seçildiği Filistin Ulusal Konseyi 23. Dönem Toplantısı ın sonuçlarını reddetti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbasın düzenlediği Ulusal Konsey toplantısının sonuçlarını tanımadıklarını, toplantının halkı temsil etmediğini ve en ufak demokrasiden yoksun olduğunu ifade etti.

Filistinli tüm gruplar ve güçlerle ulusal projeyi korumak ve ona dokunulmasını engellemek için çalışacaklarını dile getiren Berhum, Abbası Filistin birliğini sağlama çabalarını başarısız kılmakla suçladı.

Berhum, Abbasın keyfine göre bir yürütme komitesi kurduğunu ve bu komitenin, aralarında yüzyılın anlaşması olarak adlandırılan plan da dahil herhangi bir tasfiye projesini uygulamaya hazır olduğunu savundu.

FİLİSTİN ULUSAL KONSEYİ 23. DÖNEM TOPLANTISI

Batı Şeria ın Ramallah kentinde pazartesi başlayan ve 4 gün süren Filistin Ulusal Konseyi in 23. Dönem Toplantısı da, Abbas yeniden Filistin Devlet Başkanı seçilmişti. Toplantıda ayrıca Filistin Kurtuluş Örgütü ün (FKÖ) Yönetim Kurulu ve Merkez Komitesi üyeleri de seçilmişti.

Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğü güçlendireceği gerekçesiyle toplantıyı boykot etmişti.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, 1993 e Oslo, 1994 e Kahire ve 1995 e Washingtonda imzalanan anlaşmalarda öngörülen geçiş dönemi ve bununla ilgili yükümlülüklerin artık geçerliliği kalmamıştır ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, FKÖ Yönetim Kurulunun, 1967 sınırlarında Filistin devletini tanıyıncaya, Doğu Kudüsün ilhakı kararı ve yerleşim birimleri inşasını durduruncaya kadar İsrailin tanınmasını askıya almakla görevlendirildiği belirtilmişti.

OSLO, KAHİRE ve WASHINGTON ANLAŞMALARI

İsrail ile FKÖ arasında 1993 e imzalanan Oslo Anlaşması ile FKÖ İsrailin mevcudiyetini, İsrail de FKÖyü Filistin halkının temsilcisi olarak tanımıştı. Anlaşmada, 5 yılı geçmeyecek bir süreyle Geçici Filistin Yönetimi in kurulmasına karar verilmişti.

Filistin ile İsrail taraflarının 1994 e Mısırın başkenti Kahirede imzaladığı anlaşmayla geçiş dönemi resmen başlamıştı.

1995 e ise Washingtonda Gazze Şeridi ve Batı Şeria konusunda İsrail-Filistin Geçici Anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma, söz konusu bölgelerde sivil İsrail idaresinin feshi ve askeri hükümetinin geri çekilmesi ve yetkinin Filistin Geçici Özerk Yönetimine devrini öngörüyordu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024