Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3038 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2015 - 16:45

Göçmen faciası: 300 ölü

Büyüt
Küçült
Göçmen faciası: 300

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) Güney Avrupa Sözcüsü Carlotta Sami, Akdenizde Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede dört göçmen teknesinin battığını, teknelerden birinin halen kayıp olduğunu, ölü sayısının ise 300 civarında bulunduğunu açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitterda Akdenizde yaşanan son göçmen faciasına yönelik bilgileri güncelleyen Sami, cumartesi günü Libyadan İtalyaya doğru hareket eden 4 küçük göçmen teknesinden birinin halen kayıp olduğunu belirtti. Sami, ölü sayısını en az 300 olarak verdi. Bugün daha önce yapılan açıklamalarda ölü sayısı 203 civarında verilmişti.

İlgili Haber Akdenizde göçmen faciası

BMMYK Cenevre Ofisinden yapılan yazılı açıklamada da Akdenizde alabora olduğu düşünülen dört teknedeki göçmenlerden kaybolanların sayısının 300ü bulduğu ifade edildi. İtalyaya ulaşmak üzere Libyadan yola çıkan göçmenlerin çoğunun Sahra altı ülkelerinden olduğunu belirtilen açıklamada, Akdenizdeki kurtarma çalışmalarının yetersiz olmasından endişe duyulduğu vurguladı.

BMMYK Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel de Bu trajedi, güvenlik peşinde koşan ama denizin acımasızlığına bırakılmış insanların nasıl hayatlarını yitirdiğini hatırlatan bir trajedi. Avrupa, bu duruma geç ve yetersiz müdahale ile cevap veremez ifadesini kullandı.

BMMYK Sözcüsü Babar Baloch da AAya yaptığı açıklamada, kurtarılan göçmenlerle konuştuklarını ve kayıp sayısının zaman geçtikçe artmaya devam ettiğini söyledi. Baloch, Kurtarılanlar şok geçirmiş durumda. Bu büyük bir trajedi ve bu insanlar tamamen çaresiz. Şu ana kadar en az 100 göçmen kurtarıldı. Teknelerde 300den fazla göçmen olduğu anlaşılıyor dedi.

Geçen sene 218 bin göçmen Akdenizi geçerek Avrupaya ulaştı. BMMYK, bu göçün 2015te de devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

AA

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024