Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2376 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 13:45

Fransız Survivor yarışmacılarını taşıyan helikopter kaza yaptı

Büyüt
Küçült
Fransız Survivor yarışmacılarını taşıyan helikopter kaza

Arjantinde And Dağları yakınlarındaki La Rioja bölgesinde iki helikopter çarpıştı, kazada aralarında ünlü Fransız sporcuların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Videosu Fransız ´Survivor´ yarışmacılarını taşıyan helikopter kaza yaptıstartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer28138,28138,201503,28138-270996.jpg,1, 0,Fransız Survivor yarışmacılarını taşıyan helikopter kaza yaptı);

Helikopterler Fransanın Survivor (Dropped) yarışmasının çekim ekibi ve katılımcılarını taşıyordu.

Villa Castelli kasabasında meydana gelen kazada hayatını kaybedenler arasında; 2012 Londra Olimpiyatlarında altın madalya kazanan yüzme şampiyonu Camille Muffat, 2008 Pekin Olimpiyatlarından bronz madalyayla dönen boksör Alexis Vastine ile ünlü yelkenci Florence Arthaud da bulunuyor.

Arjanti iki pilotun dışında ölenlerin tümünün Fransa vatandaşı olduğu açıklandı.



La Rioja polis şefi Cesar Angulo gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan sağ kurtalan olmadığını söyledi.

Olaya ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollandedan da bir açıklama geldi. Hollande, Fransız vatandaşlarımızın ani ölümü büyük bir üzüntüye neden oldu dedi.

28 yaşındaki Alexis Vastine, 2008 Pekin Olimpiyatlarında bronz madalya kazandı. 2012 Londra Olimpiyatlarında ise çeyrek finalde kaybetti.

 

57 yaşındaki Florence Arthaud, dünya çapınca bir yelkenciydi. 1990 yılında açık-deniz yarışı Route de Rhumu (Rom Yolu) kazandı. Arthaud, 17 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucu komaya girmişti.

25 yaşındaki Camille Muffat, 2012 Londra Olimpiyatlarında 400 metre serbestteki zaferiyle birlikte üç altın madalya kazandı. 2014 yılında havuzlara veda etti.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Yetkililer çarpışmanın meydana geldiği dağlık bölgedeki hava şartlarının iyi olduğunu açıkladı.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Yetkililerin olayın meydana geldiği dağlık bölgedeki hava şartlarının iyi olduğunu açıkladı.

Yarışmacılar arasında yer alan eski Arsenalli Fransız futbolcu Sylvain Wiltord da arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü Twitterdan yayınladığı bir mesajla dile getirdi: Arkadaşlarım için üzgünüm. Titriyorum. Dehşet içindeyim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bir şey söylemek istemiyorum yazdı.

ÜNLÜ FUTBOLCU DA O YARIŞMADA

Reality şov programı Droppedun çekimleri sırasında yaşanan kaza Fransız spor camiasını yasa boğdu.

Yarışmacılar arasında yer alan eski Arsenalli Fransız futbolcu Sylvain Wiltord arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü Twitterdan yayınladığı bir mesajla dile getirdi: Arkadaşlarım için üzgünüm. Titriyorum. Dehşet içindeyim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bir şey söylemek istemiyorum.

Wiltordun dışında buz pateni şampiyonu Philippe Candeloro, Olimpiyat şampiyonu yüzücü Alain Bernard ve eski bislikletçi Keannie Longo da yarışmanın katılımcıları arasında yer alıyor. Fakat söz konusu isimler havada çarpışan helikopterlerde değildi.

YAPIMCI ŞİRKETİN BAŞI BELADAN KURTULMUYOR

Arjantindeki talihsiz olay, Dropped yarışmasının yapımcı şirketi Adventure Line Productionsın karşılaştığı ilk felaket değil. BBCde yer alan habere göre; sadece iki yıl önce şirketin yapımcılığını üstlendiği survivor programı Koh-Lantada bir yarışmacı Kombaçyadaki çekimlerin ilk günü hayatını kaybetti.

Yarışmacılardan 25 yaşındaki Gerald Babinin halat yarışmasına katıldıktan sonra kalbi durdu. Babin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra ise 38 yaşındaki doktor Thierry Costa, geride bir not bırakarak intihar etti. Costa son mesajında, medyada yer alan haberlerin şöhretine gölge düşürdüğünden şikyet ediyordu. Tüm bu felaketlerden sonra ise yarışma 2013 yılında yayınlanmadı.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024