Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2531 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2018 - 09:20

Fransız Askerleri SACUR DEVRİYESİ nde

Büyüt
Küçült
Fransız Askerleri SACUR DEVRİYESİ
Kuzey Suriye’de 5 noktaya konuşlanan Fransız Ordusu’na ait iki zırhlı araç Münbiç kırsalında görüntülendi. Fransız birliğinin, ABD’nin Sacur Çayı çevresinde yaptığı devriye görevini devralacağı iddia edildi

BD birlikleri ile Münbiçte olduğu belirtilen Fransız Ordusu, ilk kez görüntülendi. ABDordusunun kaldığı üslerde konuşlandığı öğrenilen Fransız Ordusuna ait iki zırhlı araç Münbiç kırsalında görüldü. Suriyenin kuzeyinde terör örgütü PYDnin kontrol ettiği bölgede 5 noktada konuşlu olan Fransızlar ilk etapta bölgeye DEAŞ karşıtı koalisyon için 70 kişilik bir birlikle geldi.

200 ASKER GÖNDERDİ

 

 

Ancak son gelişmelerle birlikte bölgedeki Fransız askerlerinin toplam sayısının 200e ulaştığı öne sürülüyor. Fransız birliklerinin, YPGnin kurduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ile koordinasyon içinde olduğu belirtiliyor. Fransız Özel Kuvvetlerine mensup askerlerin DEAŞa karşı oluşturulan uluslararası koalisyon için Rakka, Suriyenin kuzeyindeki Ayn el-Arabın (Kobani) güneyinde bulunan Miştanur Tepesi, Sırrin ilçesi, Ayn İsa beldesi ve Harab Işk köyündeki Fransız Lafarge çimento fabrikasında üslendiği bildiriliyor.

 

SACUR DEVRÄ°YESÄ°...

Fransız Özel Kuvvetlerine (COS) mensup askerlerinin ABD birliklerinin Sacur Çayı çevresinde yaptığı devriye faaliyetini devralacağı belirtiliyor. BilindiÄŸi üzere Amerikalı askerler Fırat Kalkanı bölgesi ile YPG/PKK arasında cephe hattını oluÅŸturan Fırat Nehrinin kolu Sacur Çayı boyunca haftalık ve günlük devriyeler yapıyordu. Emekli TuÄŸgeneral ve Ä°stanbul Aydın Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Dr. Naim BabüroÄŸlu geliÅŸmeleri, “Fransız askerleri, Akçakalenin karşısındaki Tel Abyada yerleÅŸti. ABD görev teslimi yaptı. Münbiçle Fırat Kalkanı bölgesi arasındaki Sacur Çayı bölgesinde de Fransız askerleri devriye gezmeye baÅŸladı. Münbiç ve Fırat doÄŸusunda Türkiye karşısında ABD vardı, ÅŸimdi ABD ve AB var” diyerek yorumladı.

MAYINA DAYANIKLI

Münbiç kırsalında görüntülenen Fransa bayrağı asılı iki zırhlı askeri aracın, Fransız yapımı Nexter Aravis MRAP (Mayına karşı dayanıklı) olduğu öğrenildi. 2009dan beri Fransa Ordusu tarafından kullanılan Nexter Aravis zırhlı araçlarda tam teçhizatlı 6 personel taşınabiliyor. Araçlarda 12.7 mmlik makineli tüfek ile istendiği takdirde 20 mmlik top ile Pilar anti-sniper sistemi bulunuyor.

GÖZLEM NOKTASI VE ÜS KURACAKLAR

Münbiçte bulunan Amerikan ve Fransız askerlerinin Münbiçin kuzeyindeki Al Hattab köyünde bir gözlem noktası ve askeri üs kuracağı iddia ediliyor. Savunma uzmanları Fransızların 200 askerle Münbiçteki uzun devriye hattını kontrol etmesinin mümkün olmadığını belirtiyor. Uzmanlar Fransız Ordusunun Kuzey Suriyedeki askeri varlığını artırmak zorunda kalacağına dikkat çekiyor.

haber7,ajanslar





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024