Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2951 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2018 - 19:28

Fransa önünde diz çökmeyeceğiz

Büyüt
Küçült
Fransa önünde diz
Fransa ile Komorlar Birliği arasında yaşanan kriz devam ederken, Komorlar Birliği Devleti Dışişleri Bakanı Souef Mohamed El-Amine, Fransa ın vize kararını sert sözlerle eleştirdi.

Doğu Afrika ülkesi Komorlar Birliği, 21 Mart a Fransız himayesi altındaki Mayotte adasına yasa dışı giren ve sınır dışı edilen Komorlar vatandaşlarını kabul etmeme kararı almıştı.

Dün Fransa ın Komorlar Birliği için vize işlemlerini dondurma kararı almasıyla Fransa ve Komorlar Birliği arasındaki diplomatik kriz büyüyor.

DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

Komorlar BirliÄŸi Devleti DışiÅŸleri Bakanı Souef Mohamed El-Amine yaptığı açıklamada, “Fransa ın bu kararı, Fransa ın dost ülke olup olmadığı konusunda tereddütleri olanlar için apaçık bir cevap. Fransa önünde diz çökmeyeceÄŸiz.” dedi.

FRANSA ZARAR EDECEK

Komorlar Birliği in Fransa ın aksine her zaman diyaloğu tercih ettiğine dikkat çeken El-Amine, Fransa ın güçlü bir ülke olabileceğini ancak kendilerinin hukuka uygun davranmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. Fransa ın ve hava yolu şirketlerinin kararın ardından zarar göreceğini hatırlattı.

aaaa_5

MÃœLTECÄ° KRÄ°ZÄ° YAÅžANIYOR

Komorlar Birliği Ulaştırma Bakanlığının, 21 Mart itibari ile Fransa himayesi altında olan Mayotte adasına yasa dışı yollardan giren ve sınırdışı edilecek Komorlar vatandaşı mültecilerini geri kabul etmeyeceği kararını açıklamıştı.

Buna karşın Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, dün Komorlar Birliği in 21 Mart kararına tepki göstererek Fransa ın, Komorlar Birliği için vize işlemlerini dondurma kararı aldığını duyurdu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024