Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2471 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2018 - 11:04

Fransa da İşçi,Emekli ve Memurlarda Sokağa İndi

Büyüt
Küçült
Fransa da İşçi,Emekli ve Memurlarda Sokağa
Fransada sarı yeleklilerden sonra işçi, memur ve emekliler de hükümeti protesto etti. Maaşlarının iyileştirilmesini isteyen eylemciler Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attı. Kaynak: Fransada İşçi, Emekli ve Memurlar da Sokağa Çıktı

Fransada sarı yeleklilerden sonra işçi, memur ve emekliler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin politikalarını protesto etmek için ülke genelinde eylem yaptı.

Ülkenin en büyük sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT), İşçi Gücü (FO) ve Solidairein çağrısıyla ülke çapında gösteriler düzenlendi.

Maaşların iyileştirilmesini isteyen işçi, memur ve emekliler, Parisin Republique Meydanı da toplandı.

Nation Meydanı a kadar yürüyen eylemciler, Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attı.

Eylemciler, gösteride hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarına tepkilerini dile getirdi.

Lise öğrencilerinin de destek verdiği eyleme, ülke genelinde yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

CGT Genel Sekreteri Philippe Martinez, basına yaptığı açıklamada, sarı yeleklilerin gösterileri ile kendi yaptıkları eylemin aslında aynı amacı taşıdığını, bu nedenle güçlerin birleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Sarı yeleklilerin protestoları

Fransada akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasımda başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine yönelik öfkeye dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macrondan ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Gösterilerde şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 99 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.

Macronun açıklamaları

Macron, sarı yeleklilerin protestoları konusunda pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, şirketlere ek maliyet yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 avro zam yapılacağını açıklamıştı.

Yapabilen işverenlerin çalışanlarına yıl sonunda prim ödemesini istediğini belirten Macron, 2 bin avronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını duyurmuştu.

Sarı yelekliler ve Fransızların yarısından fazlası Macronun bu açıklamalarını yetersiz bulmuş ve yeniden gösteri çağrısı yapmıştı.

 

Kaynak: Fransada İşçi, Emekli ve Memurlar da Sokağa Çıktı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024