Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1976 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Åžubat 2018 - 10:15

Filistinden ABDye Kudüs tepkisi.WASHINGTON ÇÖZÜMÜN PARÇASI DEĞİL

Büyüt
Küçült
Filistinden ABDye Kudüs tepkisi.WASHINGTON ÇÖZÜMÜN PARÇASI
Filistin cephesi, ABD in İsrail büyükelçiliğini 14 Mayıs a Kudüse taşıma kararına sert tepki gösterdi.

Filistin resmi haber ajansına WAFA ın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD in İsrail büyükelçiliğini 14 Mayıs a Kudüse taşıma kararına ilişkin, Bu, kabul edilemez bir adım. Tek taraflı adımlar, kimseye meşruiyet kazandırmayacak ve bölgede barışı sağlama çabalarına engel olacak. Kapsamlı ve adil bir barış, uluslararası kararlar ve iki devletli bir çözüm ilkesi temelinde sağlanabilir ifadelerini kullandı.

Ebu Rudeyne ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mamhud Abbasın önceki gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi deki (BMGK) konuşmasında dile getirdiği İsrail ile barış sürecinin yeniden başlatılması için uluslararası bir konferans başlatılması teklifinin, ölgede ve dünyada barışı gerçekleştirmenin tek ve gerçekçi yolu olduğunu kaydetti.

WASHINGTON ÇÖZÜMÜN PARÇASI DEĞİL

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat da ABD Başkanı Trump ve ekibinin, Washingtonı çözümün parçası olmaktan çıkardığını ve dünyanın artık ABDyi sorunun bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

Ureykat, konuya ilişkin yayınladığı basın açıklamasında, İsrailin kuruluş günü 14 Mayısın aynı zamanda Filistinlilerin Nekbe (Felaket) Günü ün 70. yılı olduğuna dikkati çekti.

ABD ULUSLARARASI YASALARI ÇİĞNİYOR

Nekbe Günü de, Filistinde en az 418 köyün etnik temizliğe maruz kaldığını ve Filistin nüfusunun üçte ikisinin zorla yerlerinden edildiğini söyleyen Ureykat, ABD in uluslararası yasaları çiğneme, iki devletli çözümü yok etme, Filistin halkının yanı sıra tüm Arap, Müslüman ve Hristiyan dünyasını kışkırtma konusundaki kararlığını gösteriyor ifadelerine yer verdi.

Büyükelçiliği taşıma kararının BMGK ın 478 nolu kararının açıkça ihlali olduğunu vurgulayan Ureykat, şunları kaydetti:
Başkan Trump ve ekibi, ABDyi İsrail ile Filistin arasındaki çözümün bir parçası olmaktan çıkardı. Bilakis, dünya artık onları sorunun bir parçası olarak görüyor.

Ä°SRAÄ°LE MEÅžRUÄ°YET KAZANDIRMAYACAK

Hamas da ABD in İsrail büyükelçiliğini mayıs ayında Kudüse taşıma kararına sert tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yaptığı basın açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

ABD Büyükelçiliğinin taşınması adımı işgalci İsraile herhangi bir meşruiyet kazandırmayacağı gibi Kudüsün tarihi statüsünü ve kimliğini de değiştirmeyecektir. Bu adımın atılması durumunda bölge, işgalci İsrailin yüzüne patlayacak.
ABD Dışişleri Bakanlığı Mayıs ayında Kudüs e yeni ABD Büyükelçiliğinin açılmasını planlıyoruz. Büyükelçiliğin açılışı, İsrailin kuruluşunun 70. yıl dönümüne denk gelmektedir açıklamasını yapmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024