Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2810 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2018 - 14:36

Esed en uzlaşma açıklaması

Büyüt
Küçült
Esed	en uzlaşma
Sputnik Türkiye in haberine göre Esed yaptığı açıklamada, 7 yıldır devam eden ihtilafın ardından Arap devletleriyle temel bir anlayışa vardıklarını duyurdu.

Suriye savaşının başladığı 2011den beri ilk kez Körfez medyasına röportaj veren Esed, Kuveytin eş Şahid gazetesine, yıllar süren gerilimlerin ardından diğer Arap ülkeleriyle uzlaşıya vardıkları mesajını verdi.

Ülke ismi vermeden konuşan Esed, Arap ve Batılı ülkelerden temsilcilerin Suriyeyi ziyaret etmeye başladığını, diplomatik misyonların yeniden açılması için görüşme yaptıklarını söyledi. Suriyede savaşın yakında tamamen biteceğini ve ülkenin Arap alemindeki öncü rolünü yeniden üstleneceğini belirtti.

Suriye Devlet Başkanı, Kuveyti överek Kuvet liderliğinin sorun çözücü tavır aldığını dile getirdi.

Esedın açıklaması öncesinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle Bahreyn ve Suriye Dışişleri Bakanları görüştü.

Bahreynli bakan Halid bin Ahmed el Halife, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallimle kucaklaşma pozları vererek görüşmesinin ardından, Suudi kanalı el Arabiyaya Bu Suriyeli kardeşimle ilk görüşmemiz değil dedi.

BMdeki görüşmenin planlanmamış olduğundan, planlanmış olanların ise kameralar önünde gerçekleşmediğinden söz eden Bahreynli bakan, şu vurguyu yaptı:

Suriye hükümeti Suriye in hükümetidir, anlaşamasak bile devletlerle birlikte çalışırız, ama o devletleri yıkmakla uğraşanlarla birlikte çalışmayız.Suriyeye siyasi çözüm sürecinde rol almak için Arap ülkelerinin ciddi çaba içinde olduğunu ifade eden el Halife, Bu görüşme, Suriye meselesinde etkin Arap rolü için olumlu dönüşümlere tanıklık ettiğimiz bir döneme denk geldi diyerek şöyle devam etti:

Suriye bir Arap ülkesidir, halkı Arap ır, orada olan bitenler herkesten önce bizi endişelendirir. Bölgesel ve uluslararası aktörler Suriye meselesine eğilirken bizim eğilmememiz doğru olmaz.

Oysa 2011de Suriye savaşının başlamasından kısa süre sonra 22 üyeli Arap Birliği, Suriye in üyeliğini askıya almıştı; çoğu Suriyedeki savaşa vekilleriyle müdahil Arap ülkeleri, Şam yönetimi üzerinde baskı kurmakta başarısızlığa uğradıkça Suriyeye ekonomik yaptırımlar uygulamaya koyulmuştu.

Ankara ın yanısıra Arap aleminden de Riyad, Katar ve Körfez İşbirliği Konseyi in diğer üyeleri, Esedı devirmek için savaşan silahlı gruplara açıkça destek vermişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024