Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3041 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Kasım 2017 - 10:18

Esed Rusyada Putin ile görüştü

Büyüt
Küçült
Esed Rusyada Putin ile
Kremlinden yapılan açıklamaya göre Beşşar Esed, dün Rusyaya gidip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Reutersın haberine göre yapılan görüşmede, Kremlinin açıklamasında Putin, Esedi Suriyede terörizmle mücadeledeki başarılarından dolayı tebrik etti ve Suriyede terörizmle mücadelenin bitmek üzere olduğunu belirtti.


SİYASİ UZLAŞI MESAJI

Terörizmle mücadelenin sona ermesinin ardından Suriyedeki esas meselenin barışçıl siyasi uzlaşma olduğunu söyleyen Putin, Astana zirvesini barış için önemli bir adım olduğunu ve Suriyedeki muhalefetle diyolog kurulmasına olanak tanıdığını söyledi.

PUTİN MUHALİFLERİN GÖRÜŞMELERİ İÇİN ÖZEL HEYET GÖNDERİYOR

Yapılan açıklamada Suudi Arabistanın başkenti Riyadda 22 ve 23 Kasım tarihlerinde Putinin görevlendireceği özel bir heyetin Suriyeli muhaliflerle yapılacak görüşmeleri takip edeceğinin altı çizildi.



ESED: HERKESLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Beşşar Esed ise askeri ve siyasi desteğinden dolayı Putine teşekkür etti ve Suriyede başlayacak diyalog sürecinde diğer ülkelerin müdahele etmemesinin sağlanması için Rusya ın desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Esed aynı zamanda, barışçıl siyasi uzlaşmayla ilgili herkesle diyaloğa ve işbirliğine açık olduklarını da ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump, Katar Emiri ve Suriyedeki bölgesel liderle de görüşeceğini açıkladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024