Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2890 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2015 - 06:35

Esad: IŞİD karşıtı koalisyona katılmayız

Büyüt
Küçült
Esad: IŞİD karşıtı koalisyona
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Irak Şam İslam Devletine (IŞİD) karşı oluşturulan uluslararası koalisyona katılmayacaklarını söyledi. Başkent Şamda İngilterenin yarı resmi yayın kuruluşu BBCnin sorularını yanıtlayan Beşşar Esad, Terörizmi destekleyen ülkelerle aynı ittifak içinde yer alamayız dedi.   BBC Türkçe tarafından aktarılan söyleşide, IŞİD konusunda diğer ülkelerle işbirliği yapmaya karşı olmadıklarını, ancak Amerikalı yetkililerle görüşmeyeceğini belirten Esad, Çünkü onlar kuklaları olmayan hiç kimseyle konuşmazlar. Şimdi bizim egemenliğimizde olduğu gibi uluslararası hukuku çiğnerler. Yani onlar bizle konuşmuyor, biz de onlarla konuşmuyoruz dedi.
HAVA SALDIRILARINDA BİLGİ VERİYORLAR   Suriye lideri bununla birlikte, ABD ve Arap ülkelerine ait savaş uçaklarının Suriyedeki sortileri konusunda Irak gibi üçüncü ülkeler aracılıyla bilgi aldıklarını belirtti ve Aramızda diyalog yok. Sadece bilgi dedi.   Esad, ABDnin IŞİDe karşı ılımlı bir isyancı gücü oluşturma çabalarını boş hayal olarak niteledi, Suriyede ılımlılar yok. IŞİD ve El Kaideyle bağlantılı El Nusra Cephesi gibi aşırılar var diye konuştu.
VARİL BOMBASI KULLANMIYORUZ   Beşşar Esad, mülakatta, Suriye ordusunun varil bombası kullandığı yönündeki iddiaları da yalanladı: Ordumuzu biliyorum. Kurşun, füze ve bomba kullanıyorlar. Varil bombası ya da tencere kullandıklarını duymadım. Hedef gözetmeyen silah yoktur. Ateş ederken nişan alırsınız. Nişan alırken, sivilleri korumak için teröristleri hedef alırsınız. Savaştan söz ediyorsanız, kayıplar olur. Ölü ya da yaralı olmadan savaş olmaz.   Suriye lideri Suriye ordusunun klor gazı kullandığı iddialarını da reddetti.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024