Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2436 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2018 - 13:36

Ermenistanda ne oluyor?

Büyüt
Küçült
Ermenistanda ne
Ermenistanda eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyanın başbakanlığına tepkiler sürerken hafta sonu bu gerilim bir kez daha tırmandı. Bunun en önemli sebebi ise muhalifet liderinin Sarkisyan ile yaptığı görüşme sırasında Sarkisyanın bu görüşmeyi bir anda kesmesi ve muhalif ismin gözaltına alınması.

Ermenistanda binlerce gösterici, ‘Kadife Devrim isteyen milletvekili ve muhalif lider Nikol Paşinyanın çağrısıyla bir haftadan uzun bir süredir sokaklarda gösteri düzenliyor.

Ermenistanda 2015 e referandumla kabul edilen anayasa değişikliğiyle devlet başkanının yetkileri daraltıldı. Devlet Başkanlığı sembolik hale gelirken yetkiler Başbakana devredilmişti. Bir süredir gösterilen tepkiler de Ermenistanda eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyanın iktidar partisi tarafından başbakanlığa aday gösterilmesi ve parlamentonun Sarkisyanın başbakanlığını onaylamasına yönelik.

Paşinyan, bu protestolar için “Kadife Devrim, yönetime yönelik değil, tüm devlet kurumlarının Serj Sarkisyanın tekeline girmesini engellemek ve polis de dahil halkın elinde olmasını isteyen bir halk hareketidir” demişti.

Paşinyan, adaylığı sırasında yapılan anayasa değişikliğinin, 2008 yılından bu yana iktidardaki ve eski ordu komutanı Sarkisyanın yönetimde kalması için planlandığını iddia ediyor.

İktidardaki Cumhuriyetçi Parti in sözcüsü Eduard Sharmazanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatandaşların toplanma hakkına saygı duyuyoruz. Ama başbakanın istifasını reddediyoruz” demişti.

Serj Sarkisyan ile herhangi bir bağlantısı olmadığını söyleyen yeni Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise geçtiğimiz hafta yemin etmişti.

MEVCUT DEVLET BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: ÜLKEDEKİ DURUM TEHLİKELİ BİR ÇİZGİYE ULAŞTI

Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyanın sitesinde yayınlanan açıklamada, “Ülkemizdeki süreçler tehlikeli çizgiye ulaştı ve bu durum, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Maalesef, daha önce varılan anlaşmaya rağmen (Serj Sarkisyan ile muhalif lider Nikol Paşinyan arasındaki) görüşme kesildi, oysa ki öyle bir görüşme durumun rahatlamasını ve gerginliğin azalmasını sağlayabilirdi” ifadelerine yer verildi.

Taraflara ülkedeki istikrarın bozulmasına neden olabilecek yıkıcı davranışlardan vazgeçme ve diyalog arayışlarına devam etme çağrısı yapan Sarkisyan, “Tüm vatandaşlarımızı, diasporadaki yurttaşlarımızı durumu germe teşebbüslerinden kaçınmaya ve itidalli olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

SARKİSYAN ve PAŞİNYANIN OLAYLI GÖRÜŞMESİ

Başbakanlığı onaylanan eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, dün protestocuların eylemlerine önderlik eden muhalif milletvekili Nikol Paşinyan ile görüşme yaptı.

Protesto gösterilerinin 10uncu gününde gerçekleşen bu görüşme ise ülkedeki tnasiyonu arttırdı.


Sarkisyan muhalif siyasetçilerden Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Fakat yalnızca 3 dakika sonragörüşme sona erdi. Paşinyan, Sarkisyana Buraya istifanızı görüşmek üzere geldim dedi. Sarkisyan da Bu bir şantaj diyerek Paşinyana sinirlenerek görüşmeyi terk etti.

Bu tartışmanın ardından Erivan sokakları bir kez daha karıştı. Polis, protestoculara müdahale etti. Göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Olaylar sırasında yaklaşık 200 protestocu gözaltına alındı.

MUHALİF LİDERE GÖZALTI

Gözaltına alınanlar arasında Sarkisyan ile görüşen Paşinyan da var. Polis, Paşinyan ile birlikte iki muhalif milletvekilini daha gözaltına aldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024