Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2688 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2018 - 14:37

ERDOĞAN:AFRİKADA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Büyüt
Küçült
ERDOĞAN:AFRİKADA YATIRIMLAR DEVAM
Başkan Erdoğan BRICS zirvesinde Daha adil, daha tarafsız yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu amacıyla, hem BRICS bünyesinde hem de Türkiyede ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda ortak hareket edebiliriz. çağrısında bulundu.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Johannesburgda yapılan 10uncu Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi kapsamındaki temaslarını sürdürüyor.Zirvenin son gününde Sandton Convention Centreda aile fotoğrafı çekimi, üye ve davetli ülke liderlerinin katılımıyla yapıldı.İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak zirveye davet edilen Başkan Erdoğan da fotoğraf çekimine iştirak etti. Erdoğan, aile fotoğrafı çekiminin ardından BRICS Outreach Çalışma Toplantısı ile öğle yemeğine katıldı. 

AFRİKADA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Başkan Erdoğan burada yaptığı açıklamada Türkiye in zirveye İslam İşbirliği Teşkilat Dönem başkanı olarak davet edildiğini ve Türkiye in Afrika kıtasında yatırımlarını sürdüreceğini ifade etti.

DAHA TARAFSIZ BİR KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU AMACIYLA...

Türkiye olarak BRİCS ülkeleri olarak ekonomik anlamda birlikte çalışmak istiyoruz. Daha adil, daha tarafsız yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu amacıyla, hem BRICS bünyesinde hem de Türkiyede ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda ortak hareket edebiliriz. Bugün burada İslam İşbirliği Teşkilatına üye tüm Müslüman ülkeleri de temsilen katılıyorum.

Dünyamız oldukça sancılı bir süreçten geçiyor. Savaşlar ve doğal afetlerin zararlarını gördük. Mevcut küresel sistem mutlu azınlık dışında kimseyi tatmin etmiyor. Bu yapının değişmeden devam etmesi mümkün değildir. BRICSin güney-güney işbirliği anlayışını takip ediyoruz.

BATILI ÜLKELERİN MÜLTECİLERİ DİKENLİ TELE MAHKUM ETTİĞİ NOKTADA...

Bugün 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Batılı ülkelerin mültecileri dikenli tele mahkum ettiği noktada, Türkiye mülteciler için 32 milyar dolar para harcamıştır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024