Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2257 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2015 - 20:35

El Kaidenin lideri Şeyh Hasan Türki öldü

Büyüt
Küçült
El Kaidenin lideri Şeyh Hasan Türki
Dünya Haberleri › El Kaidenin lideri Şeyh Hasan Türki öldü haberi

ABD tarafından başına ödül konulan El-Kaidenin Doğu Afrika kolu olarak kabul edilen Eş-Şebabın liderlerinden Şeyh Hasan Türki, hastalık sonucu hayatını kaybetti.

ABD tarafından başına 3 milyon dolar ödül konan Eş-Şebab liderlerinden Somali in güney bölgesinde bir köyde hastalık sonucu vefat etti.   El Kaidenin Doğu Afrika sözcüsü, Ali Muhammed Rage, 73 yaşındaki Şeyh Hasan Türki in, ağır bir hastalık sonucu uzun süre tedavi gördüğü Hargeysa Yarey köyünde hayatını kaybettiğini duyurdu. Türki, Şebabın en önemli birimi İslami Birlik Cemaatinin askeri komutanlarından biriydi.    Eş-Şebab Hareketi son dönemde, cemaatin genel sorumlusu Ali Godane ile en önemli birimi olarak kabul edilen askeri cephesinin iki genel sorumlusunu, drone saldırılarında kaybetmişti.    Hasan Türki, El Kaide in kurucu lideri Usame bin Ladin ile iki defa görüşmüştü. ABD tarafından aranan teröristler listesine eklenen ve başına ödül konan Türki, İslami Birlik Cemaati bayrağı altında Etiyopyaya karşı yapılan savaşlarda da aktif rol almıştı. (Dünya Bülteni)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024