Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1986 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Temmuz 2015 - 11:15

Dünya terörle mücadelede Türkiyenin yanında

Büyüt
Küçült
Dünya terörle mücadelede Türkiyenin
Dünya Haberleri › Dünya terörle mücadelede Türkiyenin yanında haberi

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İsveç, Irak ve Ürdünün aralarında bulunduğu pek çok ülkeden Türkiyenin terörle mücadelesine destek mesajları verildi.

Türkiyenin terörle mücadele kapsamında 24 Temmuzda DAEŞe karşı başlattığı operasyona birçok ülkeden destek geldi. Aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İsveç, Irak ve Ürdünün bulunduğu pek çok ülke, terörle mücadelede Türkiyenin yanında olduğuna ilişkin mesajlar verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında,  “Terör örgütü DAEŞe karşı ortak mücadelede, Türkiyenin bazı hava üslerini  koalisyon güçlerine açmasına ve desteğine minnettarız” dedi. Türkiyeye karşı terör saldırılarına devam eden PKKya karşı Türkiyenin kendini savunma hakkı bulunduğunu belirten Kirby, “Türkiyenin operasyonları, PKKnın geçtiğimiz günlerde ülke içindeki terör saldırılarına misilleme olarak yapılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Endonezyaya giderken uçakta  gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiyenin DAEŞe ve DAEŞ hedeflerine yönelik  eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum” dedi. DAEŞ üzerindeki baskının arttığını, bunun Türkiyenin DAEŞ ile  mücadele konusunda yaptıklarından anlaşılacağını belirten Cameron, ülkesinin de  DAEŞ ile mücadele çabalarını arttırdığını söyledi.

AB ülkelerinden tam destek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, DAEŞe karşı yürütülen  operasyonlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı arayarak teşekkür etti. Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Hollandeın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiyenin, DAEŞe karşı oluşturulan  uluslararası koalisyona bağlılığı konusunda duyduğu memnuniyeti dile getirdiği  bildirildi. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, terör  örgütü DAEŞe karşı oluşturulan uluslararası koalisyon çerçevesinde Türkiye ile  aynı safta olunduğu vurgulandı.

 İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiyenin terörizmle ve  DAEŞ ile mücadelede ABnin önemli bir partneri olduğunu belirterek, “Türkiyeye  bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” ifadesini kullandı. İ                   

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, “Suruçta yaşananların ardından Türkiyenin DAEŞ tarafından tehdit edildiği belli. Dışişleri Bakanı Steinmeier, Türkiyenin terör saldırılarına karşı korunmasını anlayışla karşıladığını söyledi” dedi.

ABD HEYETİ GELİYOR

DAEŞE ve PKKya karşı ankaranın düzenlediği operasyonlara destek açıklaması yapan Washington, Ankaraya üst düzey heyet gönderiyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken Cuma günü Ankarada olacak. Üst düzey yetkililerle biraraya gelecek olan ABDli diplomatın programında sivil toplum kuruluşlarıyla olan randevuları da bulunuyor. ABD heyetinin Türkiye ziyareti İspanya, İtalya ve Vatikanı kapsayan bir Avrupa turunun son halkası olarak gerçekleşecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024