Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2846 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2015 - 12:57

DEAŞtan Hamasa şok tehdit

Büyüt
Küçült
DEAŞtan Hamasa şok

Suriyede diğer muhalif gruplarla çatışan DEAŞ, bu sefer Gazzeyi yöneten Haması tehdit etti. İnternete yüklenen videoda Bugün Suriyede olanlar, Gazzede de olacak dendi.

DEAŞ örgütü Gazzeyi yöneten Haması tehdit etti. İnternete yüklenen 16 dakikalık videoda, DEAŞ üyeleri Hamasın bölgedeki gücünü bitirecekleri iddiasında bulundu. DEAŞ üyeleri, Hamasın Selefi grupları baskı altında tuttuğunu ve şeriatı yeteri kadar uygulamadığını söyledi.    Suriyenin Şam kentindeki Yermuk Mülteci Kampının bir bölümünü kontrol ettiklerini hatırlatan DEAŞ üyesi, burada aralarında Hamasa bağlı bir grubun da olduğu Filistinlilerle çatıştıklarını söyledi. “Yemin ederiz ki bugün Suriyede, özellikle de Yermuk Kampında olanlar, Gazzede de olacak” dedi.    Videoda “Cihadın amacı toprağı özgürleştirmek değildir. Allahın tanımladığı şekilde cihat, Allahın yasası için savaşmak ve onu uygulamaktır” ifadesini kullanan DEAŞ üyesi, Haması İran, Hizbullah ve ‘milliyetçi, ‘seküler ve ‘sosyalist gruplarla temas kurduğu için eleştirdi.    Bir diğer DEAŞ üyesi Hamasın kendilerini ‘Harici olarak nitelendirdiğini belirtti. Kendilerinin aşırılıkçı olarak görülen Harici nitelemesini kabul edemeyeceklerini söyledi. (Al Jazeera)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024