Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2436 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2015 - 07:53

Çipras: Demokrasiye şantaj yapılmayacağını gösterdik

Büyüt
Küçült
Çipras: Demokrasiye şantaj yapılmayacağını
Dünya Haberleri › Çipras: Demokrasiye şantaj yapılmayacağını gösterdik haberi

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras referadum sonuçlarının netleşmesinden sonra ulusa seslendi.

Yunanistanda Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu un sunduğu anlaşma planı konusunda düzenlenen referandum sonrasında Başbakan Çipras bir açıklama yaptı. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistanda dün yapılan referandumda Yunan halkının nasıl bir Avrupa istediğine karar verdiğini söyledi.

Çipras, referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunan halkının cesur bir karar verdiğini belirterek Yunan halkı bugünkü kararıyla Avrupa ın içinde mi, yoksa dışında mı sorusuna değil, doğru olan Nasıl bir Avrupa istiyoruz sorusuna cevap verdi dedi.     

Referandum sonucunun, demokrasiye şantaj yapılamayacağını ve demokrasinin çıkmazdan kurtulmak için egemen bir değer olduğunu kanıtladığını ifade eden Çipras, Bir halk inançlı olduğunda en büyük zorlukları aşabilir. Kadın, erkek her Yunana ayrı ayrı teşekkür ederim ifadesini kullandı.     

Çipras, yarın Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile anlaşarak ortak bir mücadele için siyasi parti liderlerini toplayacağını belirterek Yunan halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.     

Aleksis Çipras, Milli birliği göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Cesur bir seçim yaptınız. Bana verdiğiniz görevin ipleri koparmak olmadığını, aksine, kemer sıkma ve durgunluk kısır döngüsünden kurtularak, kalıcı bir çözüm için müzakere dinamiğinin güçlendirilmesi olduğunun bilincindeyim. Zaman kaybetmeden bu yönde hizmet edeceğim diye konuştu.

 

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024