Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2071 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2018 - 16:50

Çin den Gerilimi Düşürme Çağrısı

Büyüt
Küçült
Çin den Gerilimi Düşürme
Çin, Suriye’de gerilimin artma ihtimalinden endişe duyduğunu bildirerek taraflara gerilimi düşürme çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, günlük basın brifinginde, Suriyedeki mevcut gerilimle ilgili soru üzerine, sorunların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini yineleyerek anlaşmazlıkların uluslararası ilişkilerde güç kullanımı veya güç kullanım tehdidiyle çözülmesine karşı olduklarını vurguladı.

Çin tarafı, Suriyede mevcut gerilimin artma ihtimalinden endişe duyuyor” diyen Sözcü Gıng, Pekin yönetiminin, ABD ve Rusya dahil Birlemiş Milletler üyeleri ve bölge ülkeleriyle yakın iletişimi sürdürdüğünü kaydetti.

Gıng, İlgili tarafları soğukkanlı davranmaya ve gerilimi bir an önce düşürmeye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

Suriyede Esed rejiminin 7 Nisanda Doğu Gutada muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti.

ABD bunun üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine BM içinde katliamın soruşturulması ve sorumlularının belirlenmesi için mekanizma kurulmasını öneren tasarı sunmuş ancak Rusya tasarıyı veto etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da Esed rejimine karşı askeri seçenek de dahil tüm ihtimallerin masada olduğunu ve eğer saldırıda sorumluluk payı varsa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin de bedel ödeyeceğini dile getirmişti.

Trump dün Twitter hesabından yaptığı Rusya, Suriyeye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan gaz katili hayvanla ortak olmayacaktınız. açıklamasıyla Suriyeye kısa zamanda operasyon düzenleyebileceği mesajını vermişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024