Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2516 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2018 - 08:55

CIA Yeni Başkanı Vekaleten GİNA HASBEL

Büyüt
Küçült
CIA Yeni Başkanı Vekaleten GİNA
Mike Pompeo un ABD Senatosundan onay alarak Dışişleri Bakanlığı görevine resmen başlaması üzerine ayrıldığı Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörlüğüne vekaleten Gina Haspel getirildi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından CIA Direktörlüğüne aday gösterilen Haspel, yaptığı yazılı açıklamada, bir önceki CIA Direktörü Pompeoyu bakanlık görevine başlamasından dolayı tebrik etti.

Haspel, Trumpın kabinesiyle çalışmayı dört gözle beklediğini belirtti.

Kritik bir dönemde CIAin başına geldiğini vurgulayan Haspel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bir geçiş sürecinden geçerken CIA çalışanlarına hayati görevimize odaklanmalarını ve her zaman yaptığımız gibi Amerikan halkını, dünyadaki müttefiklerimizi güvenli ve güçlü kılmak üzere politika yapıcılarının ihtiyacı olan istihbaratı sağlamak için var güçleriyle çalışmalarını söyledim. Amerikan halkı ve müttefiklerimiz ancak CIAin uyanıklığına, mükemmelliğine ve kararlılığına güvenebilirler.

SENATODA ONAY SÜRECİ ZORLU OLACAK

CIAde 33 senelik deneyimine rağmen 2001 yılındaki 11 Eylül saldırılarından sonra teşkilatın yurt dışı hapishanelerinde yapılan işkencelere adı karışan Haspelin, senatodan onaylanma sürecinin oldukça zor geçeceği belirtiliyor.

Haspelin Trump tarafından CIA Direktörlüğüne aday gösterilmesi, teşkilatın ilk yurt dışı hapishanesini kurduğu Taylandda birçok şüpheliye işkence edilmesinde rol oynadığı gerekçesiyle Washingtonda tartışma konusu olmuştu.

Kaliforniya eyaleti Senatörü Demokrat Dianne Feinstein, Oregon eyaleti Senatörleri Demokrat Ron Wyden ve Martin Heinrich, CIAin Haspel konusunda daha fazla bilgiyi kamu ile paylaşmasını talep etmişti.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, teşkilatın dün adaylık sürecinde incelemesi için Gina Haspel ile ilgili bazı gizli bilgileri senatörlerle paylaşmayı kabul ettiği ileri sürüldü.

Donald Trump, eski Dışişleri Bakanı Rex Tillersonı görevden aldığını ve yerine Mike Pompeoyu atadığını Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. Aynı paylaşımında Trump, Pompeodan boşalacak CIA Direktörlüğü görevine Haspeli aday gösterdiğini ifade etmişti





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024