Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2821 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2018 - 15:22

Cevad Zarif: Netanyahu yalancı çoban

Büyüt
Küçült
Cevad Zarif: Netanyahu yalancı
İsrail Başbakanı Netanyahunun İran ile ilgili iddialarından sonra İran Dışişleri Bakanı Cevad Zariften açıklama geldi. Zarif, İranın nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalıştığını iddia eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuyu yalancı çoban olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İranın nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalıştığını iddia eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuyu yalancı çoban olarak nitelendirdi.

Zarif, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yalancı çoban (Netanyahu), iddialarını 12 Mayıstan bir kaç gün önce ortaya attı ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trumpın nükleer anlaşmayı feshetmek için eski suçlamalarına devam ettiğini kaydeden Zarif, halbuki Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun bu iddiaları önceden araştırdığını ifade etti.

SON KARARIN 12 MAYISTA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

İsrail Başbakanı Netanyahu dün yaptığı açıklamada, İsrail istihbaratının İranın nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalıştığına dair delillere ulaştığını iddia etmişti. Netanyahu, İsrail istihbaratının İran nükleer programı hakkında 183 CDde dosyalanmış 55 bin sayfa gizli bilgiye ulaştığını söylemişti.

ABD Başkanı Trump da sık sık İranla yapılan nükleer anlaşmadan çekilmek istediğini dile getiriyor.

Trumpın, İran ile 5 1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya) arasında imzalanan nükleer anlaşmayla ilgili son kararını 12 Mayısta açıklaması bekleniyor. Son günlerde konuyla ilgili yoğun diplomasi trafiği gerçekleştiren Trumpın nükleer anlaşmaya İranın füze faaliyetlerini durdurması ve bölgeden askeri varlığını çekmesiyle ilgili maddelerin eklenmesini istediği belirtiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024