Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3054 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 12:07

Bu da Kanadanın 28 Şubatı

Büyüt
Küçült
Bu da Kanadanın 28
Dünya Haberleri › Bu da Kanadanın 28 Şubatı haberi

Kanadanın Quebec eyaletinde bir hkim, duruşma salonundaki davalı Müslüman kadının başörtülü olmasını gerekçe göstererek davaya bakmadı. Hakim, davacıya ya başörtünü çıkartırsın ya da davaya avukat gönderirsin diyerek duruşmayı erteledi.

Kanadanın Quebec Eyalet Mahkemesi Hâkimi Eliana Marengo, duruşmada davalı Müslüman kadın Rania Allouldan başörtüsünü çıkarmasını istedi. Hakim Marengo, mahkemenin Mahkeme salonlarının laik mekânlar olduğunu belirten hâkim Marengo, mahkemelerde hâkimin karşısına düzgün bir kıyafetle, şapkasız ve güneş gözlüğü olmadan çıkılması kuralı bulunduğunu hatırlattı ve başörtüsünü de bu kapsamda değerlendirdi. Davalı Müslüman kadına, duruşmaya devam etmek için iki seçenek sunan hâkim Marengo, bunlardan birinin başörtüsünü çıkarmak, diğerinin de avukat tutarak duruşmalara onu göndermek olduğunu ifade etti. Davalı kadın, avukat tutacak parası olmadığını, başörtüsünü de dini inancı nedeniyle çıkarmayacağını belirterek isteği reddetti. Bunun üzerine hâkim duruşmaya devam etmedi. Hâkim Eliana Marengo duruşmayı süresiz ertelediğini açıkladı.

‘Kanadalı olmadığımı hissettim

Duruşmaya ait ses kaydının bir radyo kanalında yayınlanması üzerine açıklama yapan Rania Alloul, “Hâkimin söyledikleri ve kararından sonra artık Kanadalı olmadığımı hissettim. Oysa bu ülkeye başörtümle geldim, başörtümle vatandaşlık yemini ettim ve bir hâkim beni başörtümle tebrik etti. Ama bu hâkimin mahkemedeki tutumu beni korkuttu” dedi.Merkezi Montrealde bulunan Kanada Müslümanlar Forumu adına açıklama yapan hukukçu Samir Zubeyri, eyalet mahkeme salonlarına on yıllardır Yahudilerin kipalarıyla, Müslüman kadınların başörtüleriyle girdiğini söyledi. Bir başörtülü Müslümanın ilk kez mahkeme salonlarına gelmediğini dile getiren Zubeyri, “Hâkimin bunu çok iyi bildiğini sanıyorum. Bunu tartışmaya bile gerek yok” dedi. Kanadanın Liberal Parti lideri Justin Trudeau ise Twitter hesabından olaya tepki gösterek ‘Davanın başörtüsünden dolayı ertelenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024