Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2016 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 12:13

Brezilyada bir milyondan fazla kişiden yolsuzluk protestosu

Büyüt
Küçült
Brezilyada bir milyondan fazla kişiden yolsuzluk

Brezilyada birçok eyalette düzenlenen geniş katılımlı gösterilerde Devlet Başkanı Dilma Roussefften yolsuzluk iddiaları nedeniyle yargı önünde hesap vermesi talep edildi.

Brezilyada muhalefet partileri, 26 Ekim 2014te ikinci kez devlet başkanı seçilen Rousseffi, ülkenin en büyük petrol şirketi Petrobrasın başındayken yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçluyor.

Gösterilerin en kalabalık gerçekleştirildiği yer Sao Paulodaki Avenida Paulista oldu. Buradaki protestolara polise göre bir milyondan fazla kişi katıldı.

Rio de Janeiro, Belo Horizonte, ve Başkent Brasilianın da aralarında bulunduğu birçok kentte on binlerce kişi sokakları doldurarak Başkan Rousseffin yargılanması taleplerini seslendirdi.

Göstericiler yolsuzluk iddialarının dışında hükümetin ekonomi idaresinden ve mevcut durumdan duydukları hoşnutsuzluğu da dile getirdi.

Brezilya dışında gösterilerin gerçekleştiği yerler arasında ise Londra, Lizbon, Miami, New York ve Sidney yer alıyor.

Rousseff, 2003 ile 2010 yılları arasında devlete ait Petrobrasın başkanlığını yapmıştı. Rousseffin başkanlığı sırasında Petrobrasta yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı iddia ediliyor. Yüksek Mahkeme, geçen hafta aralarında siyasetçilerin de bulunduğu 54 kişi hakkında yolsuzluk iddialarıyla soruşturma açılmasına karar vermişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024