Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3079 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Åžubat 2015 - 06:21

Breivikin hapisten kaçmasından korkuluyor

Büyüt
Küçült
Breivikin hapisten kaçmasından

 77 kişinin katili Anders Behring Breivik, hücreden çıkarılarak normal koğuşa konulma müracaatında bulundu. Yetkililer ise, Breivikin firar planları olabileceği endişesi ile müracaata olumsuz yanıt verdi. Breivikin savunma avukatı Geir Lippestad, müvekkilinin, Norveç cezaevlerinde çok özel şartlarda hücrede tutulan tek tutuklu olduğuna dikkat çekerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

Geir Lippestad Dagbladet gazetesine gönderdiği mektupta Müvekkilim, cezasını uzun süredir hücrede çekiyor. Kendisi bu kadar sıkı ve özel şartlarda ceza çeken tek tutuklu. İtiraz makamlarına yaptığımız müracaatlar sonuç vermediği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız. Breivikin cezaevinde bulunduğu şartları İnsan Hakları sözleşmelerine aykırı. Uzun süreli hücre cezası bir nevi işkencedir dedi.

YENÄ° BÄ°R KATLÄ°AM YAPMASINDAN EDÄ°YORUZ

Cezaevlerinden sorumlu Suçları Önleme Dairesinden Erling Faeste, hücre cezasının firar rizikosu olan tutuklar için uygulandığını belirterek, Breivikin firar etmesinden endişe duyduklarını söyledi. Erling Faeste Breivikin firar ederek birilerini rehin alması veya yeni bir katliamda bulunmasından endişe ediyoruz. Belki güvenlik önlemleri çok özel ve sıkı ama onun durumundaki bir insan için çok da kötü değil dedi. Savunma Avukatı Lippestad, aralık ayında Breivikin çok yakın akrabaları ve yetkililer dışında başkalarıyla mektuplaşma ve haberleşme hakkının da elinden alındığına dikkat çekerek haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Ãœnsal Turan/ DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024