Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2586 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2018 - 13:02

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ten Hizbullaha ÇAĞRI

Büyüt
Küçült
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ten Hizbullaha
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hizbullah an Lübnan içinde ve dışında askeri faaliyetlerine son vermesini istedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Associated Press ajansının ele geçirdiği, BM Güvenlik Konseyine sunulan raporda, Lübnanda en ağır silahlı milis hareketi ve siyasi parti Hizbullahı eleştirerek gruba ülke içinde ve dışında askeri faaliyetlerini durdurması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri, Hizbullahın, Lübnan iç savaşını sonlandıran Taif Anlaşması ı ve tüm Lübnanlı milislerin silahsızlanması talimatı veren BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiğini belirterek grubun Suriye iç savaşına angajmanının da Lübnanın bölgesel meselelerde tarafsızlık politikasını çiğnediğini dile getirdi.

Guterres raporda, Lübnan hükümeti ve silahlı kuvvetlerini, Hizbullahın ve diğer tüm silahlı grupların, silah temin etmelerinin ve paramilis güç oluşturmalarının yasaklanması için gerekli tüm önlemleri almaya davet ederek Demokratik bir devlette, siyasi bir partinin ülkeyi savaşa götürecek güce sahip olması, öte yandan devletin demokratik, idari kurumlarında hesap verme mecburiyeti olmayan milis kuvvetlerini devam ettirmesi temel bir anormallik olmayı sürdürüyor. ifadesini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024