Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2642 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2018 - 09:32

Birleşmiş Milletlerden Yemen için ateşe son çağrısı

Büyüt
Küçült
Birleşmiş Milletlerden Yemen için ateşe son
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın en kötü insani krizinin yaşandığı Yemende, krizin aciliyetinin ve yaklaşan kıtlığın kayıtsızlığa yer bırakmadığını belirterek, çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı.

Guterres, BM Genel Merkezi de, Yemendeki insani duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yemende, dünyanın insan kaynaklı en kötü krizinin yaÅŸandığını söyleyen Guterres, Yemen bugün uçurumun eÅŸiÄŸinde duruyor diye konuÅŸtu.

Ülke nüfusunun yarısını oluşturan 14 milyon kişinin, kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunan Guterres, dünyanın en kötü insani krizinin yaşandığı Yemende, krizin aciliyetinin ve yaklaşan kıtlığın kayıtsızlığa yer bırakmadığını belirterek, çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

YaklaÅŸmakta olan felaketi engellemek için acilen atılması gereken 4 noktaya dikkati çeken Guterres, bunları Ã¶zellikle nüfusun yoÄŸun olduÄŸu ve kritik altyapının bulunduÄŸu bölgelerde çatışmalara derhal son verilmesi, ticari ve insani gıda, yakıt gibi ürünlerin kısıtlama olmaksızın ülkeye giriÅŸine izin verilmesi, döviz kurunu dengeleme ve maaÅŸları ödeme gibi kritik adımlar atılarak Yemen ekonomisinin desteklenmesi ve insani yardım kuruluÅŸlarının eriÅŸim alanlarını geniÅŸletebilmeleri için uluslararası finansal desteÄŸin artırılması ÅŸeklinde sıraladı.

Guterres, Uluslararası toplum, Yemendeki anlamsız ÅŸiddet döngüsünü durdurmak ve yaklaÅŸan felaketi önlemek için gerçek bir fırsata sahip dedi.

Ülkedeki tarafların müzakerelere başlamaya hazır olduğu yönündeki açıklamaları ise memnuniyetle karşılayan Guterres, şunları söyledi:

Yemende barış fırsatı var ve bu fırsat elden gitmemeli. Tarafları, bu ay sonunda BM denetiminde yapılacak istişarelerde, diyalog yoluyla engelleri aşmaya ve sorunları çözmeye davet ediyorum. Tüm üye devletlere ve diğer paydaşlara da bu krizi sona erdirmeye yönelik adımlar atması çağrısı yapıyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024