Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2296 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Eylül 2017 - 14:19

Barzaniye nakit akışı durduruldu

Büyüt
Küçült
Barzaniye nakit akışı
Muhatabımız Erbil değil Bağdat diyen Ankara, Barzani in para musluklarını kesmek için düğmeye bastı, nakit akışı durduruldu.

IKBY in Başkanı Mesut Barzaninin referandum kararı sonrası Türkiye, yaptırımları bir bir devreye sokuyor.

NAKİT AKIŞI DURDURULDU

Yeni Şafakan Kıymet Sezerin haberine göre, uçuş yasağı ve Habur adımları ile birlikte “Muhatabımız Bağdat” diyen Ankara, bu kapsamda Erbile nakit akışını da durdurdu. Erbile nakit akışı, sadece Türkiye üzerinden yapılan ödemelerde kesildi.

TİCARİ ALIŞVERİŞE ENGEL YOK

Bununla beraber Erbil yönetimiyle iş yapan firmaların ticari alışverişlerini engelleyen herhangi bir adım bulunmuyor. Erbile Haburdaki ticaretten aktarılan pay ise kesilemedi.

Haburdan yapılan ticaretten Kuzey Irak Yönetimine aktarılan payın merkezi hükümete devri gündeme gelmişti. Ancak edinilen bilgiye göre Haburun karşısındaki muhatap değişmediği için, geçişlerdeki ödemeler kapıda Barzani memurlarına yapılmaya devam ediyor.

ASKERİ EĞİTİM DURDURULDU

Sınır kapısı çevresinde Irak güçleri ile Barzaniye bağlı Peşmerge arasında çatışma riskine karşı güvenlik önlemleri artırılırken, yine Türk askeri tarafından bir süredir Peşmerge güçlerine verilmekte olan askeri eğitim programları da tamamen durduruldu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024