Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2861 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2018 - 11:34

Avusturya da BM in mülteci paktından çekilme kararı Alıyor

Büyüt
Küçült
Avusturya da BM
in mülteci paktından çekilme kararı
ABD ve Macaristandan sonra Avusturya da BM in mülteci paktından çekilme kararı vermeye hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Macaristanın ardından Avusturya da, Birleşmiş Milletler göçmen paktından çekilmek için hazırlanıyor.

Avusturya Haber Ajansı (APA), Viyana ın ülkenin, göç kararlarıyla ilgili egemenliğini kısıtlayacağı gerekçesiyle BM in göçü küresel çapta düzenlemeyi amaçlayan göçmen paktından çekilmeyi planladığını duyurdu.

APA ın haberine göre, Avusturya, Fasın Marakeş kentinde Aralık ayında düzenlenecek olan toplantıda paktın kabul edilmesiyle ilgili anlaşmayı imzalamayacak.

BM üyesi ülkelerin büyük kısmının üzerinde anlaştığını duyurduğu pakt, küresel çapta göçmenlerin güvenliğini sağlamayı ve insan kaçakçılığını önlemeyi amaçlıyor. Macaristan, temmuz ayında imzalamayacağını açıkladığı bu paktı, ABD de boykot ediyor.

Tam adı, Güvenlik için Küresel Sözleşme, Düzenli ve Nizami Göç olan 34 sayfalık metin, göç konusunda anlaşmaya varılan ilk uluslararası sözleşme olma özelliğini taşıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024