Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2716 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2017 - 10:49

AP Genel Kurulunda Katalonya Oturumu Kaynak: AP Genel Kurulunda Katalonya Oturumu

Büyüt
Küçült
AP Genel Kurulunda Katalonya Oturumu Kaynak: AP Genel Kurulunda Katalonya
Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda, Katalonyadaki bağımsızlık referandumu konulu oturum düzenlendi. Kaynak: AP Genel Kurulunda Katalonya Oturumu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, AB Komisyonu un görüşünü AP üyeleri ile paylaştı.

Timmermans, Şiddet siyasette hiçbir çözüm getirmez fakat hukuk devletini koruma söz konusu olduğunda orantılı bir şekilde başvurmak zorunda kalınabilir. Hukuk devletine saygı temel kuraldır. Hukuk devleti tek dayanağımızdır ve güçsüzleri güçlülere karşı koruyan temel dayanağımızdır. Bazıları demokrasiyi hukuk devleti prensiplerini alaşağı etmek için kullanıyor. ifadelerini kullandı.

REFERANDUM GEÇERLİ DEĞİLDİR

Oturumda söz alan APdeki Hristiyan Demokratlar Grubu (EPP) Başkanı Manfred Weber de AB üyesi bir ülke olan İspanya ın toprak bütünlüğünü savunduklarını ifade etti.

Weber, Şimdilik herkes ayrılıkçıların düşüncelerini konuşuyor. Kimsenin ülkenin geri kalanının ne dediğiyle ilgilendiği yok. Katalan yönetimi yasa dışı açıklamalara son vermelidir. Referandum geçerli değildir. Gösterileri onaylamıyoruz. ABnin İspanyanın iç işi olan bu konuya müdahale hakkı yoktur. dedi.

“İspanyayı terk eden AByi de terk eder.” diyen Weber, Katalan yönetimine gelecekte olabilecekler konusunda sorumluluklarını bir kez daha gözden geçirme çağrısı yaptı.

Taraflara diyalog ve destek çağrısını yineleyen Sosyal Demokrat Grup (S&D) Başkanı Gianni Pittella da Tek taraflı bağımsızlık ilanı başka provokasyonlara ve yangının alevlenmesine neden olabilir. ifadelerini kullandı.

BU REFERANDUM BİR SORUMSUZLUKTUR

Hukuk dışı bir referandumun gerçekleştirilemeyeceği ve hukuki olmayan sonuçla Katalonyanın yönetilemeyeceğini dile getiren Liberal Grup (ALDE) Başkanı Guy Verhofstadt da Bu referandum bir sorumsuzluktur. Sadece AB veya İspanya için değil Katalonya için de bir sorumsuzluktur. Yasa dışıdır. Tüm tarafları gerilimi düşürmeye bir masa etrafında müzakereye davet ediyorum. değerlendirmesinde bulundu.

Katalan yönetiminin başarısız bir strateji yürüttüğünü iddia eden Yeşiller Grubu Eş Başkanı Ska Keller de, İspanya yönetimi ve polisinin yürüttüğü baskıcı tavrı kınıyorum. (AB Komisyonu Başkanı) Juncker, Brükselde oturup olan biteni izleyemez. Şiddete karşı diyaloğu ortaya çıkarmalıyız. dedi.

YANGIN DAHA BAŞKA YERLERE YAYILACAK

Aşırı sağı temsil eden Uluslar ve Özgürlükler Avrupası (ENF) adına söz alan Raymond Finch ise Madrid yönetiminin şiddetli müdahalesini eleştirerek, İspanya neden referandumun sonucunu geçersiz ilan etmek yerine şiddetle bastırmayı tercih etti. Bu böyle devam ederse yangın daha başka yerlere yayılacak” ifadeleriyle referandumun yenilenebileceği uyarısında bulundu.

 

Kaynak: AP Genel Kurulunda Katalonya Oturumu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024