Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2056 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2018 - 11:02

Antonio Guterres, Suriye in parçalanma riskiyle karşı karşıya

Büyüt
Küçült
Antonio Guterres, Suriye
in parçalanma riskiyle karşı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye in parçalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye in parçalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Guterres, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı da yaptığı konuşmada, artan krizler, çatışmalar ve küresel terör tehditleri karşısında birlik çağrısında bulundu.

Artan çatışmaların uluslararası insani hukuk ve insan hakları ihlallerini de beraberinde getirdiğine dikkati çeken Guterres, çatışmaların ve krizlerin sürekli artığını söyledi.

Kuzey Kore in nükleer silahları ve füzeleri nedeniyle nükleer tehdit ile karşı karşıya olunduğuna işaret eden Guterres, ABD ve Kuzey Koreye bir araya gelip “anlamlı” müzakereler yapması çağrısında bulundu.

ORTA DOĞUDA “KÖRDÜĞÜM”

Orta Doğuda yaşanan krizlerle gerçek bir kördüğüm” ile karşı karşıya kalındığını söyleyen Guterres, Orta Doğu un karmakarışık bir hal aldığını dile getirdi.

İsrail-Filistin sorununun, Sünni-Şii ayrışmasının, Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginliğin, Körfez ülkeleri arasında yaşanan sorunların birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve “bataklık” oluşturduğunu ifade eden Guterres, “İsrail ve Filistin arasındaki barış süreci çıkmaza girdi.” dedi.

Guterres, İsrail-Filistin sorununda “iki devletli” çözümün barışa giden tek yol olduğunu vurguladı. Suriyede İdlib ve Doğu Gutada yaşanan insani krize dikkati çeken Guterres, “Suriye in parçalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Guterres, İsrail ve Hizbullah arasında olası bir savaş çıkmasının ise Lübnanın büyük bir kısmında yıkıma neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024