Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2691 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2018 - 20:48

Almanyada ırkçı istihbarat şefi görevden alındı

Büyüt
Küçült
Almanyada ırkçı istihbarat şefi görevden
Irkçı gruplarla görüştüğü ortaya çıkan İç İstihbarat Servisi Başkanı Hans-Georg Maassen, aşırı sağla mücadelede yetersiz kalmakla suçlanarak görevinden alındı.

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, hükümet ortakları Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles ve İçişleri Bakanı olan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer ile bugün Başbakanlık a bir araya gelerek Maassenin geleceğine ilişkin 2 saat süren toplantı yaptı.

  Görüşmenin ardından Almanya Basın ve Enformasyon Dairesinden yapılan açıklamada, Anayasa Koruma Teşkilatının başkanlığına başka bir ismin görevlendirileceği belirtilerek, Maassenin İçişleri Bakanlığında müsteşar olacağı ifade edildi.   Maassenin, ülkede aşırı sağla mücadelede yetersiz kalmakla suçlandığı için görevinden alındığı belirtildi.   Açıklamada, İçişleri Bakanı Seehoferin, Maassenin iç güvenlik alanındaki bilgisine değer verdiği kaydedildi.   Maassenin Bakanlık aki yeni görevinde Anayasayı Koruma Teşkilatı ile ilgilenmeyeceği vurgulanan açıklamada, konuyla ilgili ayrıntıların yarın Seehofer tarafından açıklanacağı bilgisi paylaşıldı.   Merkel ile ters düştü   Hans-Georg Maassen, Chemnitz kentinde 3 hafta önce bir Almanın öldürülmesinin ardından aşırı sağcıların göçmen ve mültecilere karşı saldırılar konusunda yaptığı açıklamalardan dolayı tepki toplamıştı.   Almanya Başbakanı Angela Merkel, Chemnitzdeki cinayetten sonra aşırı sağcıların göçmen ve mültecilerin peşine düşerek kovalanmasını kınamıştı.    Maassen ise burada insanların kovalanmadığını belirtmiş ve olayla ilgili sosyal medyada yer alan “görüntünün daha çok kamuoyunun dikkatini başka yöne çevrilmesini sağlamak için yayınlanmış yanlış bir bilgi olduğunu” savunmuştu.    Bunun üzerine hükümet ortağı SPD Genel Başkanı Nahles, Maassenin istifasını isterken, İçişleri Bakanı Horst Seehofer de Maasseni savundu.    Koalisyonun büyük ortağı CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ise bu konuda uzun süre sessiz kaldı.    SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, Maassenin yaptığı açıklamadan sonra görevini sürdüremeyeceğini belirterek, Maassen, Anayasayı Koruma Teşkilatının başkanlığını sürdüremez, çünkü demokrasi düşmanlarına karşı anayasamızı korumak yerine güvenlik birimlerine olan güveni sarsmıştır. ifadesini kullanmıştı.    Muhalefetteki Sol Parti Milletvekili Martina Renner ise Maasseni aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin sözcüsü olmakla suçlamıştı.   Alman basınındaki bazı haberlerde de Maassenin, aşırı sağdan gelen tehlikeye karşı mücadelede “körlüğünü” gösterdiği ifade edilmişti.   Aşırı sağcı partinin yöneticileri ile bir araya geldi   Öte yandan, Maassenin 2015te birkaç kez AfDnin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği ortaya çıkmış, bu görüşmelerde aşırı sağcı partinin, istihbaratın izlediği oluşumların arasında girmemesi için nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin bilgiler verdiği iddia edilmişti.   Maassen, Almanyada 8i Türk, 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün ortaya çıkmasının ardından 2012nin ağustos ayında göreve getirilmiş ancak Anayasayı Koruma Teşkilatı bu dönemde NSU cinayetlerini aydınlatılmasına yeterince katkı vermemekle suçlanmıştı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024