Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2131 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2018 - 16:34

Almanya 10 bin göçmen alacak

Büyüt
Küçült
Almanya 10 bin göçmen
Almanya Başbakanı Merkel ülkesinin 10 bin göçmen alacağını duyurdu. Ayrıca Suriyeye yapılan insani yardımların ihtiyaca cevap vermediği açıklandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği in (UNHCR) seçeceği 10 bin dolayında göçmeni ülkeye kabul edeceklerini açıkladı.

KAÇAK GÖÇ ENGELLENECEK

DW Türkçe in haberine göre Merkel, Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile yaptığı buluşmada, söz konusu 10 bin göçmen alımının, Almanya ın desteklediği ve kaçak göçün yasal imkânlarla ikame edilmesini öngören yeniden yerleştirme programının bir parçası olduğunu söyledi. Merkel hangi ülkelerden göçmen alınacağının henüz kesinleşmediğini belirtti.

50 BİN MÜLTECİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Afrika ve Ortadoğudan en az 50 bin mültecinin Avrupaya getirilmesi için girişim başlatmıştı. UNHCR Başkanı Grandi Almanya ın kararının diğer ülkelere örnek olmasını umduğunu söyledi.

Grandi son üç yılda Mülteciler Yüksek Komiserliği e yaptığı yardımlar için Almanyaya teşekkür etti. Almanya BMye aktarılan mülteci yardımlarına en fazla katılan ülkeler arasında ABDden sonra ikinci sırayı alıyor. Alman haber ajansı dpa ın yayımladığı rakamlara göre Almanya BM Mülteciler Yüksek Komiserliği e yılda 473 milyon dolar yardım yapıyor.

BRÜKSELDE SURİYEYE YARDIM KONFERANSI

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Suriyeli mültecilere yardım için yıl sonuna kadar 650 milyon dolara ihtiyaç olduğunu duyurdu. WFP in Ürdün ofisinden Ralf Südhoff aksi takdirde 2014 ve 2015 yıllarındaki gibi bir durumla karşılaşılabileceğini ve Avrupa yönündeki mülteci akınına yardımların azalmasının da yol açtığını söyledi.

BM in verilerine göre Suriyedeki savaş nedeniyle 11 milyon kişi mülteci konumuna düşmüş durumda. Suriye içindeki mülteci sayısı 6 milyonu aşarken, 5 milyon Suriyeli de komşu ülkelerde barınıyor.

Brüksel ise Suriyeye yardımların ele alındığı bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Konferansa 85 devlet ve uluslararası kuruluş katılıyor. Bir yıl önceki konferansta Suriyeli mültecilere 2017 yılında 5 milyar 600 milyon, 2018–2020 yılları arasında ise 3 milyar 500 milyon euroluk yardım yapılması kararlaştırılmıştı. WFP gıda yardımlarının yanı sıra tıbbi ihtiyaçların karşılanması ve eğitim konularının da konferansta ele alınacağını duyurmuştu.

Çeşitli yardım kuruluşları tarafından, Suriyedeki insani yardım ihtiyacının arttığı ve gerekli yardımların sadece yüzde 20 oranında finanse edilebildiği açıklandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024