Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2851 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2017 - 16:38

Aleksandr Dugin, Türkiyeyi ABDden gelecek ekonomik yaptırımlara karşı uyardı.

Büyüt
Küçült
Aleksandr Dugin, Türkiyeyi ABDden gelecek ekonomik yaptırımlara karşı
Türkiye’yi darbeden bir gün önce “Orduda hareketlilik var” diye uyaran Rus stratejist, Türkiye’yi yeniden uyardı ancak bu kez darbe değil ABD’den geleceğini iddia ettiği ekonomik yaptırımlara karşı.. uyardı...

TÜRKİYENİN BATIYLA İTTİFAKI SONA ERDİ

Irakın işgali ve ABDyle yaşanan krizin ardından (Tezkere krizinden bahsediyor), Ankara yeni tehlikenin Batı olduğunu anladı. Batı, Türkiyeyi arasına almak istemiyor. ABD, Kürtleri destekleyerek Türk ulus devletine tehdit oluşturuyor. Erdoğan, hem Müslümanlar hem Batıyla ittifak yaptı. Sonuç? Darbe girişimi... ABD darbeyi, İslamcı ideolojiyi, FETÖyü kullanarak organize etti. Davutoğlunun Suriye politikası da bir başka örnek. Yine İslamcı ve Batıcı fikirlerin karışımıydı. İşlerin geldiği nokta Erdoğana Batıyla ilişkilerin bittiğini gösterdi.

‘ERDOĞAN NE KADAR BAĞIMSIZSA O KADAR BATININ HEDEFİ

Hem o hem Erdoğanın bağımsız politikaları. Erdoğan ne kadar çok özgür olmak isterse, o kadar çok Batının hedefi oluyor. Eğer Türkiye tek parça kalmak istiyorsa bunu Batı kampının içinde yapamaz. Meclise o bombaları Rusya yağdırmadı.

PUTİNİ ERDOĞAN KONUSUNDA İKNA ETTİM

Evet, yardımlarım oldu çünkü savaşın eşiğine gelmiştik! Ama başkanımız öyle ikna edilecek birisi değil. Putin, rasyonel ve realist biri. Eğer bazı konuda deliller varsa, değerlendirir.

‘PUTİNİ DARBEYİ DESTEKLEMESİ İÇİN İKNAYA ÇALIŞTILAR 

Türk ordusunu hafife aldılar. Ergenekon ve Balyozdan sonra orduda Erdoğanı destekleyecek kimsenin kalmadığını düşündüler. Fakat ordudaki Kemalistler Erdoğanı destekledi. CIA ayrıca o gece Rusya ve Türkiye arasındaki iletişim kanallarını kesmeye çalıştı.

Putini Türkiye karşıtı bir pozisyon almaya iknaya çalıştılar. Erdoğandan başka bir liderin daha iyi olacağını, iç savaş çıkacağını ve Rusyanın bu savaşı kendi lehine kullanabileceğini söylediler. CIA Putinin etrafındaki etkili isimleri organize etti. Fakat Putin ikna olmadı. Çünkü bu Türkiyenin sonu demekti. Daha önce söyledim, darbe sonrası için Kürtler isyan çıkarma hazırlığı yapmıştı.

‘ABD ZAYIF NOKTANIZI KULLANMAYA ÇALIŞACAK

Pek çok faktörü bir araya getirecekleri bir strateji izleyeceklerini düşünüyorum. Mesela etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler, siyasi ve askeri elit içerisinde Erdoğan karşıtı huzursuzluk yaratmak. Amerikalılar bütün zayıf noktaları kullanmaya çalışacaktır.

Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Sürekli saldırı altında olacaksınız. İrana, Rusyaya yaptırım uygulanıyor. O kadar eminim ki Türkiyeye de yaptırım uygulayacaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapmalısınız.

‘ASIL HEDEF KARLOV DEĞİL ERDOĞANDI

Kesinlikle. Rusyanın tepkisi tabii ki bu sefer farklı oldu. Düşünebiliyor musunuz; elçisi öldürülüyor ve Rusya hiçbir şey yapmıyor. Çünkü her şey gayet açıktı. Asıl hedef elçi değil Erdoğandı. CIA mı kullandı bilmiyorum ama FETÖnün yaptığı açıktı. Erdoğana güveniyoruz ve artık Rusyayı Erdoğana karşı provoke etmek kolay değil.

‘ABD, KÜRDİSTANI ÖNCE SURİYEDE KURMAK İSTİYOR

İran, Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak... Hepimiz bir araya gelir ve Kürtlere onları tatmin edecek bir şey önerirsek kendi güvenliğimizi sağlarız. Kürt kimliğini bastırmamalıyız. Çünkü biz böyle yaptıkça ABDnin ve İsrailin eline düşüyorlar. İyi savaşıyorlar; Amerikan emperyalizminin kuklası olmalarını engellemeliyiz.

KAYNAKHABERTÜRK-NALAN KOÇAK





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024