Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2675 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 06:14

Alan Esad satan DEAŞ

Büyüt
Küçült
Alan Esad satan
Dünya Haberleri › Alan Esad satan DEAŞ haberi AB, Esadın DEAŞdan petrol satın aldığını ortaya koyan raporu açıkladı. Petrolü Şam rejimine satan Suriyeli işadamı ise kara listeye alındı.

Avrupa Birliği, Suriyede binlerce sivilin ölümünden sorumlu Beşşar Esad yönetiminin DEAŞ petrolünü satın aldığını ve bu çerçevede DEAŞ işgali altında bulunan bölgelerden çıkarılan petrolü Şam rejimine satan Suriyeli bir işadamını kara listeye aldığını açıkladı. AB Komisyonu tarafından açıklanan raporda, bu yöndeki iddiaları ısrarla reddetmesine karşın Şam rejiminin DEAŞ terör örgütünden petrol aldığı bildirildi. Raporda, Şam rejimiyle yakın ilişkileri bulunan Suriyeli işadamı George Haswaninin DEAŞdan çıkardığı petrolü Şama sattığı için kara listeye alınarak Avrupadaki tüm mal varlığının dondurulduğu açıklandı. Rapora göre Haswaninin sahibi olduğu ve Suriyede faaliyet gösteren HESCO şirketi, Suriye ile DEAŞ arasında yapılan petrol anlaşmalarında arabuluculuk yapıyor. 

Petrol rafinerisi vuruldu

Öte yandan, koalisyonun saldırısı sonrası Suriyenin Telabyad kentindeki DEAŞa ait küçük ölçekteki petrol rafinerisinin kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Kerkükte geniş çaplı operasyon

Irakta Peşmerge güçlerinin, koalisyon ülkelerine ait  savaş uçaklarının desteğiyle Kerkükün güneyinde DEAŞa yönelik  geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi. Peşmerge Güney Bölge Komutanı Vasta Resul, koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle operasyonun başladığını söyledi. Peşmergenin, Kerkükün 20 kilometre  güneyinde üç yönden saldırdığını aktaran Resul, “Mektep Halit, Dakuk ve Harabarut  yönünden Havice ve çevresine konuşlanan DEAŞ militanlarına düzenlenen operasyon devam ediyor. Güneyden Kerkük-Musul yönünden Sultan Meri köyünü ele geçirdik.  Koalisyon güçlerine ait hava saldırılarında en az 40 DEAŞ militanı öldürüldü”  dedi. Peşmerge Kerkük Bölgesi Komutanı Hiva Abdullah da Kerkük sulama kanalı  yakınındaki Nahravan köyü ve çevresine yönelik operasyonların sürdüğünü, DEAŞ  militanlarının mevzilerini terk ettiğini kaydetti.

Atmeye kim saldırdı bilmecesi

Hatayın Reyhanlı İlçesinin karşısındaki Suriyenin İdlib iline bağlı Atme Kasabasına Pazar günü hava saldırısı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Atme Kasabasına Esad rejimine bağlı Suriye Ordusunun saldırdığı yönünde haberler geldi. Kuşaklı Mahallesindeki görgü tanıklarından Şemsettin Cüneydioğlu, Suriye tarafından gelen bir uçağın Atmenin üzerine 3 bomba bırakıp gittiğini söyledi ancak uçağın kime ait olduğuna dair net bir bilgiye ulaşılamadı.

Koalisyon olabilir

Bazı kaynaklar koalisyon güçlerinin saldırıdan sorumlu olduğunu öne sürdüler. Yerel kaynaklar, patlama sonrasında birçok binanın yıkıldığını ve enkazların altında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi. Reyhanlı İlçesinden de duyulan patlama sonrası havaya dumanlar yükseldi. İlk belirlemelere göre hava saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024