Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3547 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Şubat 2015 - 13:21

ABDye büyük tehdit!

Büyüt
Küçült
ABDye büyük

Kuzey Kore Savunma Komisyonu tarafından yayımlanan açıklamada,

Emperyalist ABD gibi gangsterlerin Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyetine karşı askeri stratejisi savaş çıkaracak düzeye geldi. Kuzey Kore ordusunun ve halkının buna cevabı ABDye en acı felaketleri tattırmak olacaktır. ABD, topraklarında göreceği en korkunç felaketin yaklaştığını bilmelidir ifadesi kullanıldı. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-unun isteğiyle İngilizce yayımlanan açıklamada, ABDnin Güney Koreyle ortak askeri tatbikatlar düzenleyerek Kore yarımadasını savaşa sürüklediği iddia edildi.

Açıklamada, Kuzeyin, ideolojisini yok etmeye ve sosyal sistemini devirmeye çalışan ABDyle müzakere masasına oturmaya ne ihtiyacı ne de isteği olduğu belirtildi.

SONYE SALDIRISI GERGİNLİĞİ ARTTIRDI

İki ülke arasındaki zaten kötü olan ilişkiler, ABDnin geçen ay Sonyye yönelik siber saldırılardan Kuzey Koreyi sorumlu tutması ve Kuzey Koreye orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği bir yanıt vereceklerini söylemesi üzerinde daha da gerginleşmişti.

OBAMA: REJİM ÇÖKECEK

ABD Başkanı Barack Obamanın, 22 Ocakta verdiği röportajda, Kuzey Kore rejiminin çökeceğini söylemesinin ardından Kim Jong-un Obamaya hakaret dolu cevaplar vermiş ve ABDyi herhangi bir savaş durumunda nükleer silah kullanmakla tehdit etmişti.

Bu hafta başına kadar ABDyle görüşmeye yeşil ışık yakan Kuzey Korenin görüşmelerin kendi topraklarında yapılması ısrarı, görüşmelerin iptal edilmesine neden olmuştu. 

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024