Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2552 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2018 - 17:29

ABden iki Yunan askerin serbest bırakılması çağrısı

Büyüt
Küçült
ABden iki Yunan askerin serbest bırakılması
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Edirnede tutuklu bulunan iki Yunan askerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Juncker, Atina ziyareti kapsamında Yunan meclisinde milletvekillerine hitab etti.

Bulgaristanın Varna kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye-AB zirvesinde bir araya geldiklerini hatırlatan Juncker, Türkiye, Ege ve Doğu Akdenizde hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor. Varnadaki toplantıda Erdoğana, komşularıyla iyi ilişkilerine ve uluslararası hukuka saygı duyma gereğini anımsattık diye konuştu.

Juncker, Edirnede askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan 2 Yunan asker konusuna değinerek, İki Yunan askeri de unutmayalım. Bana kimse Bu iki askerin varlığı Türkiye in güvenliğine tehdit oluşturuyor demesin. Mutlaka serbest bırakılmalılar ifadelerini kullandı.

ÇİPRAS İLE BULUŞTU

Juncker, meclis konuÅŸmasından önce ise bir araya geldiÄŸi Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras ile basın toplantısı düzenledi. Yunanistanın içinde bulunduÄŸu kurtarma programına yönelik mesaj veren Juncker, 20 AÄŸustos, Yunanistanın üçüncü ve son kurtarma programının nihayete erdiÄŸi gün olacak dedi. Juncker, kemer sıkma önlemlerine iliÅŸkin devam eden 4üncü gözden geçirme sürecinin olabildiÄŸince erken tamamlanması gerektiÄŸini vurgulayarak, Bir an evvel, borç hafifletme önlemlerine yoÄŸunlaÅŸmalıyız. Tüm Avrupa üye ülkelerini sözlerini tutmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı. Yunanistanın yeniden ormal bir Avro Bölgesi ülkesi olma yolunda ilerlediÄŸini kaydeden Juncker, (Kurtarma programı sonrası) Ä°htiyati kredi olmayacak çünkü Yunanistanın programdan en temiz ve en net ÅŸekilde çıkışını saÄŸlamak için her ÅŸeyi yapmamız gerekli. deÄŸerlendirmesinde bulundu. Çipras da, AÄŸustos ayında kurtarma paketi programının sona ereceÄŸini belirterek, Ä°htiyati bir krediye ihtiyaç olmadan memorandumdan temiz bir çıkışa ulaÅŸmak için iyimser bir ÅŸekilde çaba gösteriyoruz dedi. Türkiye ile iliÅŸkilere deÄŸinen Çipras, Türkiye in tehlikeli tahriklerine karşı, sükunetimizi muhafaza edeceÄŸiz diye konuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024