Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2806 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2018 - 11:00

ABden ABDye gümrük vergisi misillemesi

Büyüt
Küçült
ABden ABDye gümrük vergisi
Avrupa Birliği in (AB), ABD in ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamayı planladığı ilave gümrük vergilerine karşı misilleme listesinde, Adan Zye bir çok ürün bulunuyor.

ABD in iç piyasadaki kar oranını yükseltmek için aldığı vergi önlemi, AB in ticari tavrında deişikliğe gitmesine neden oldu. Çelik, Alüminyum ve metal ürünlerinde yapılan ABD kaynaklı değişiklikler, ABde gıdadan beslenmeye kadar her alanda karşılık buldu, yaptırım listesi yayınladı.

FISTIK EZMESİNDEN KOT PANTOLONA
Toplam 10 sayfalık listede AB in ABDye yanıt olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulamayı planladığı aralarında fıstık ezmesi, mısır, barbunya, pirinç, mısır gevreği, yaban mersini, portakal suyu, viski, puro, sigara, tütün, ruj, nevresim, ayakkabı, lavabo, merdiven, vantilatör, motosiklet, yat, tekne, tüp, kot pantolon ve çelik gibi yüzlerce farklı ürüne yer verildi.

Yayınlanan listede yer alan ürünlerin AB ile ABD arasındaki ticareti en çok yapılan ürünler olduğu gözlemlendi.

AB TEHDİT ETMİŞTİ
ABD in ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergileri getirileceğini duyurması üzerine AB, ABD in bölgeye yaptığı ihracata karşı önlemler alacağını duyurmuştu.

Diğer yandan AB, ABD in gümrük vergilerinden muaf tutulma çağrısında bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024