Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2556 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2017 - 22:40

ABDden Rusyaya: Askeri önlem tehdidi

Büyüt
Küçült
ABDden Rusyaya: Askeri önlem
Rusya ın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini ileri süren ABD Dışişleri Bakanlığı, Moskova ın buna son vermemesi halinde askeri önlemler alacağını belirtti.

Rusya ın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ABD Dışişleri Bakanlığı, Moskova ın buna son vermemesi halinde Washingtonun ekonomik ve askeri önlemler alacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1987 tarihli Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması ın 30. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Sputnik e yer alan habere göre ABD in Rusyayı anlaşmayı uygulama sürecine dönmeye ikna etmek için çaba göstereceğini kaydeden belirten bakanlık, Ancak Washington, Moskova ın ihlalde bulunarak askeri sistemler geliştirmesini sessizce izlemeyecek. Diplomatik çözüm bulmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ancak şu anda Rusyayı ikna etmek için ekonomik ve askeri önlemleri gözden geçiriyoruz ifadelerini kullandı.

ASKERİ SEÇENEK VURGUSU

Bakanlık, ABD ve müttefiklerinin korunması için orta ve kısa menzilli karasal füze sistemleri de dahil olmak üzere askeri seçenekleri gözden geçireceklerinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, daha önce yaptığı açıklamada, Moskova ın Orta ve Kısa Menzilli Füzeleri İmha Anlaşması ı ihlal etmediğini ve anlaşmadan çıkmayı planlamadığını söylemişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024